- Sağlıklı bir beslenme çantası nasıl olmalı
- Çocuğunuzun vücudundaki morlukları dikkate alın
- Tatil sonrası okula uyum
- Sıcak havalar sizi de mi çarptı?
- Varislerden şikayetçi misiniz?
- Acil durum bavul listesi
- Emzirme hem anneyi hem de bebeği rahatlatır
- Sağlıklı uyku düzenini hayatınıza dahil edin
- Açık büfeye mesafeli duruş sergileyin
- Dikkat eksikliğini artıran hatalı ebeveyn yaklaşımları
Modern şehirde neden Doğal Annelik yapalım?

Modern şehirde yaşam kırsaldan farklı gelişiyor. Hayat daha hızlı, çok fazla trafik var ve hep bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. İşten, eve, evden okula yetişkinler ve çocuklar olarak alıştığımız hatta normal gelen bir stres altında yaşıyoruz. Ömrümüz söylenenin aksine uzamadı, hastalıklı yaşadığımız süre gitgide artıyor. Boğaziçi Kimya bölümünden mezun olurken bir yandan insan bedeninin potansiyelini ve doğaya saygı duyan yaşam şekillerini araştırıyordum. Modern toplumda çevreyi kirleten endüstrilerde çalışmak yerine kimyasalsız, dünyaya saygılı ekolojik yaşam hakkında deneyimlerimi yazmaya başladım. İlk önce bloglarla başlayan bilgi aktarma serüvenim daha sonrasında “Doğal Annelik Yolunda” kitabım ve modern şehirde ilaçsız çocuk yetiştirmek konusunda doğal annelik seminerlerim şeklinde gelişti. Sosyal medyada elimden geldiğince 10 yıldan fazladır doğal kimyasalsız yaşam uygulamalarımı binlerce anne ile paylaşıyorum. Modern şehirler özellikle çevreyi daha fazla kirleten yaşam alanları olduğu için özellikle iklim krizinin yaşandığı bu dönemde şehirde yaşayan biz annelere çevreye saygılı, ekolojiye duyarlı çocuklar yetiştirmek görevi düşüyor.
Peki neden doğal annelik yapalım?Modern yaşamın konforları olan fast food, yüksek teknoloji ile üretilmiş bozulmayan gıdaları, süper mikrop öldürücü deterjan ve temizlik malzemelerini kullanmaktan neden kaçınalım? Çünkü biz çevreye kullanmayı seçtiğimiz ürünlerle savaş açtıkça, her gün tonlarca zehirli kimyasalı çevreye bırakıyoruz. Bunlar hava, su ve toprak üstünden gıdalarımızla bedenlerimize geri geliyorlar. Bedenlerimizin kaldırabileceğinden fazla yüklü olan bu zararlı kimyasal birikimi sonucunda kanser, diyabet, otoimmün hastalıklar aşırı artmış vaziyette. Artık pek çok anne ve baba sağlıklı çocuklar yetiştirmek için bir şeylerin ters olduğunu seziyor. Gıda ve sağlık sektörlerinin tekelinde, bizi hasta edip üstümüzden para kazanan çark içinde yaşamak istemiyorlar. Food Inc. “Gıda A.Ş.”., Hungry for Change, The Truth about Cancer, Forks over Knives gibi öncü belgeseller ile gıda bilinçliliği artmaya başladı. Anne ve babalar artık tek yolun dünyamızı kirletmeyen, bizi hasta eden kimyasallardan uzak ekolojik bir yaşam olduğunu anlıyor ve benim gibi ilaçsız yöntemlerle, doğal beslenmeyle sağlıklı çocuklar yetiştirmenin yollarını arıyorlar.
Doğal anne kimdir? Doğal anne çocuklarını doğal ebeveynlik esaslarına göre, dünyamıza, çevreye ve hayvanlara saygılı, ekolojik farkındalık sahibi yetiştirmeye çalışan annedir. Bunun için kullanacağı her türlü üründe çevreye zarar vermeyenini, doğal olanını seçmeye çalışır. Evde üretebileceklerini kendisi yapar. Doğal içerikli gıdalarla beslenir. Yapay, suni, zararlı kimyasal içeren, hormonlu, ilaçlı, fabrikasyon gıda ve ürünleri tercih etmez. Çünkü gıda, ilaç, temizlik sektörlerinin dayatmalarının bizi doğallıktan uzaklaştırıp sağlığımızı bozduğunun bilincindedir.
Doğal annelik yoluyla sağlıklı çocuk yetiştirmek için önerilerim:
- Hamile kalmadan en az 6 ay önce tıbbi gereklilik yoksa ilaç kullanmayın, hastalık anında doğal bitkisel tedavileri kullanın.
- Sebze ve meyve ağırlıklı beslenin. Organik, ilaçsız doğal ve yerli tohumdan üretilmiş gıdaları tercih edin.
- İnsanların yapay olarak ürettiği gıdalardan ve katkı maddelerinden uzak durun. Doğada doğal formunda bulunan işlenmemiş besinleri tercih edin.
- Evinizde doğal ve ekolojik deterjanları, kozmetik malzemelerini kullanarak vücudunuza giren zehirli kimyasalları azaltın.
- Çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirmek için detoks yapan taze sebze ve meyve sularını içmeye alıştırın.
- Çocuk doktorunuza danışarak uygun dozlarda günlük probiyotik, balık yağı, çörek otu yağı, bal, polen, propolis gibi bağışıklık kuvvetlendirici gıdaları çocuğunuzun beslenmesine ekleyin.
- Hastalık anında çocuğun kendi vücuduna güvenmesi için telkinlerde bulunun. Vücudunun özellikle hasta kısmı dahil her bir parçasını sevmesini öğretin.
- Hayatınızda iyileştirici etkisi olan size iyi gelen müzikler daima olsun. Bir müzik aleti çalın ya da dinleyin.
- Her gün kahkaha atın. Hayatınızda günlük başınıza gelen olaylarla mücadele etme gücünüzü artıracak mizah duygunuzu daima kullanın, çocuklarınızın mizah duygusunu geliştirmeye çalışın.
- Bağımlılık yapan her türlü gıda, alkol, sigara gibi maddelerden uzak bir yaşam hedefleyin. Gerekirse bu bağımlılıklarınızdan kurtulmak için profesyonel destek almaktan çekinmeyin.
- Çocuklarınıza doğal ve sağlıklı yaşam şeklinizle önce siz örnek olun. Onlar sizi taklit edecektir.
Uyguladığım Doğal Annelik modelini seminerlerimde anlatıyorum. Gelip dinlemek isterseniz etkinliklerimi @dogalanneyim hesabımdan takip edebilirsiniz.
İlgili Yazılar
Son Haberler
-
“Hayat Askıda Kalmasın” sosyal sorumluluk projesi
Liv Hospital ve Gülmek İyileştirir Derneği ile birlikte tiroid, meme,...
- Eklendi Eylül 20, 2023
- 0
-
İşitme kaybının nedenleri
“Yenidoğan ve çocukluk döneminde genetik faktörler, anne karnındayken geçirilen enfeksiyonlar,...
- Eklendi Eylül 20, 2023
- 0
-
Cilt lekesi nasıl tedavi edilir?
Yaz aylarında güneş ışınları deniz suyunun da etkisiyle cildimizi daha...
- Eklendi Eylül 20, 2023
- 0
-
Bir Sağlık Markasının Yolculuğu
Liv markasını hayata geçirmek için çıkılan yolculukta, markanın kısa tarihçesini...
- Eklendi Eylül 13, 2023
- 0
-
Sağlıklı bir beslenme çantası nasıl olmalı
Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için neler yapıyorsunuz? Özellikle okul dönemi ile...
- Eklendi Eylül 11, 2023
- 0
-
Eyvah okullar açılacak çocuğum çok hastalanacak mı?
Ebeveynlerin hem iç hem de dış sesi yeni eğitim ve...
- Eklendi Eylül 6, 2023
- 0
-
YBY Woods, 9-10 Eylül tarihlerinde çocuklarla buluşuyor
Konserden festivale, tiyatrodan spora birçok kültür, sanat ve eğlence deneyimlerini...
- Eklendi Eylül 6, 2023
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
-
Ve bir Kez Daha Dijital Medya Okur Yazarlığının Önemi
Yazan: Birsu Şentürk @nestendrestzekeriyaköy Hayat bize Dijital Medya Okur...
- 5 Mayıs 2020
- 0
0 yorum