Bağlantıda kalın- Psikolog Nesteren Gazioğlu

3 Mart 2016
Önceki2 / 2Sonraki

Psikolog Anne Öneriyor

Köşem hakkında çok güzel geri bildirimle ve emailler alıyorum. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ne okuyalım, nereye gidelim şeklinde çeşitli sorular da alıyorum.  Bu sayıdan itibaren her ay yazdığım konu ile bağlantılı çeşitli önerilerde bulunacağım.  Lütfen sizler de önerileirnizi #parentsokuyucularioneriyor etiketi ile paylaşın.  Böylece çok çeşitli bir paylaşım alanımız oluşur.

kitap

Ayın kitabı:

Final Kültür Sanat Yayınlarından Sandro Gobet’in Başımızda Kuşlar: 7 yaşından itibaren bence her yaş çocuğunuz ile birlikte okuyup üzerinde konuşabilirsiniz.  Beni etkileyen yönü hem doğa hem de insanlarla bağlantı kurmaya vurgu yapması ve sevginin çok önemli bir özelliğinden bahsetmesi. Sizlere sürpriz olsun, okuyunca keşfedeceksiniz.

a1306

Ebeveynler için Ayın filmi:

Tmithy Green’in Sıradışı Yaşamı: Sevmek ve an ile bağlantıda kalmayı vurgulayan filmi beni derinden etkileyen eserlerden birisidir. Bu filmi ebeveyn arkadaş gruplarınız ile izlemenizi öneririm ve sonrasında  üzerinde tartışabilirsiniz.

bil-bakalim-kim-ekstra-16192

Ayın kutu oyunu:

Bil Bakalım Kim?: Oyunlara bazen yapılandırılmış bazen de spontan gelişen süreçlerdir.  Kutu oyunları ise etkileşimi arttıran güzel araçlardır. Aile saatiniz için bu ayki önerim oyunu. Bu oyun sırasında karşılıklı sıra beklemeyi öğrenirken bağlanma açısından çeşitli sorularda ekleyebilirsiniz? Yukarıda bahsettiğim noktaya bir daha vurgu yapmak istiyorum lütfen ders verici örneklere girmeyin.

 

 

 

Önceki2 / 2Sonraki

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir