Doğal hastalıksavarlar

3 Eylül 2018

Eylül ayı geldi, yazınız nasıl geçti? Genellikle havaların sıcaklığı düşmeye başladıkça anneleri kış hastalıkları konusunda bir endişe almaya başlıyor. Aslında bedeni doğal yollarla kışa hazırlarsak kışı hastalanmadan, ya da hastalıkları hafif atlatarak geçirebiliriz. Her yıl 15 günde bir antibiyotik kullanma döngüsünden çıkıp gitgide hiç hastalanmayan bir çocuk sahibi olmaya ne dersiniz? Bu tabii ki bir iki günde mucize bir ilaçla olabilecek bir şey değil. Ne kadar doğaya uygun bir şekilde yaşarsak bedenimiz de o kadar sağlıklı olacaktır. Bağışıklığı kuvvetlendirmek için benim uyguladığım yöntemler şöyle:

  • İlk önce bağışıklığın kuvvetini düşüren toksik kimyasalları, ağır metalleri ve patojenlerin bedene girişini engellemek. Bunun için doğal besleniyor, kimyasal ilaç kullanmıyor ve ekolojik temizlik ve bakım ürünlerini kullanıyoruz. Bedenimizde eğer toksinler varsa hem bunları atmaya çalışmak, hem de etrafta bulunan hastalık virüslerine karşı savaşmak bedenin enerjisini bölecektir.
  • İkinci olarak bedenden patojenleri uzaklaştırmak için bedeni içeriden temizliyoruz. Özellikle son iki yıldır yaptığımız bentonit kili ile detoksun bedeni kışa hazırlamada ve hastalık oranını ve süresini azaltmada çok etkili olduğunu gözlemledim.
  • Toksin girişini durdurup, içeriyi fiziksel olarak temizledikten sonra da bedenin enerjisini düşüren duygu ve düşüncelerin temizliğini sağlıyoruz. Bunu da bedende hastalığa yol açan ve hastalıkların yüzde 90’dan fazla sebebi olan stresi azaltma olarak düşünebilirsiniz. Ben evrensel enerji transferi, Access bars ve Duygu Şifresi yöntemlerini ailemde ve danışanlarımda kullanıyorum. Özellikle her hastalık anında hastalığa sebep olan stres yaratan duyguları ve enerjileri temizlemeyi mutlaka yapıyoruz.

Bu önemli üç temel adım hakkında yazılmış binlerce Türkçe ve İngilizce kitap bulabilirsiniz. Okumak isteyenler Türkçe Daniel Reid Detoks kitabını ve İngilizce Markus RothKrantz Heal Yourself 101 kitabını internetten pdf olarak indirebilirsiniz.

Sağlıklı olmak o kadar da zor değil. Doğadaki hayvanları gözlemlerseniz kendi türlerine uygun doğada yetişen, yaşayan işlenmemiş yiyecekleri tüketiyorlar, güneş ritmine göre yaşıyorlar, düzenli ve çok hareket ediyorlar, yeterince uyuyorlar, ihtiyaçları kadar su içiyorlar ve sağlıklı sosyal ilişkilerde bulunuyorlar. İzlediğim bir sürü uzun yaşam ve sağlık belgesellerinde harcadığım hareketsiz saatlerin sonunda çözümün ne kadar basit olduğunu görmek çok komik! Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir beyin ve sağlıklı bir yaşlılık için her doktorun anlattığı şey aynı: günlük egzersiz, sağlıklı işlenmemiş bitkisel ağırlıklı yiyecekler, doğal kaynağından çıkan veya enerjik su (enerjiksu.blogspot.com.tr), her gün güneşlenme, yeterince ve kaliteli uyku, arkadaşlık ve sosyalleşme.

Hastalık anında bu yazıyla karşılaştıysanız…

Hemen benim evde yaptıklarımı yazayım. İlk başta ateş varsa tüm hayvansal gıdaları kesip tamamen bitkisel bir diyete geçiyoruz. Beyaz şeker zaten yok, mevsim sebze ve meyvelerini smoothie, sebze suyu, sebze çorbası olarak içiyoruz. Çörek otu yağı takviyesi alınabilir. Bol su ve sıvı gıdalar tüketiliyor. Yemek isteği yoksa bedenin açlık yapması aslında iyileşmeyi hızlandırıyor. Enerji besin sindirmek yerine tamamen hastalıkla mücadeleye ayrılıyor. Hastayken güneşe dışarı çıkmak önemli. Tam tahılları tüketilebilir. Hayvansal yağ yok, süt ürünleri yok; mukus yapar (Hastalıkta ateş, öksürük, sümük bitince kefir ve yoğurt tüketmeye başlıyoruz). Arık ürünlerinden propolis, bak ve poleni doktorunuza sorarak tüketebilirsiniz. Yüksek c-vitaminli meyveler ve çiğ sebzeler tüketilmeli. Ateşe dokunmuyoruz çünkü aslında ateş bedene faydalıdır, bedeni patojenlerden arındırır, ateş düşürücü parol, parasetamol karaciğere toksik etki yapar ve kalp krizi riskini artırır. Doğal tedaviler uyguluyoruz; doğal beslenme, aromaterapi, homeopati, bitki çayları gibi. Doktor seçerken doğal tedaviler konusunda bilgili bir doktor ilaçsız atlatmanıza yardımcı olur. Kitaplar okuyarak bilgilenin, beslenme, sağlık, homeopati, bitkiler hakkında okuyun. Doğalanneyim bloğumda daha fazla bilgi için “Hastalanmayan Çocuk Nasıl Yetiştirilir”, “Domuz gribi ve ateşli hastalıklara karşı bağışıklık güçlendiren 15 takviye” gibi bloglarıma mutlaka bakmanızı öneririm. Ah bir de unutmayın her hastalıkta yüksek moral, düşük stres, kahkaha, gülümseme ilaç kadar etkilidir.

Kış hastalıkları için reçetelerim:

-Limon: Yetişkinlerde günde 1 limon, çocuklarda yarım limon.

-Sarımsak: Ezip 10 dakika bekleyin, suyla / balla yutun. Kış grip çayı tarifinde.

-Kış çayı: Soğan, sarımsak, zencefil, limon kabuğu, mandalina kabuğu ve nar kabuğunu kaynatın Günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

-Çörek otu tohumu yağı: Yetişkinlerde günde 1 tatlı kaşığı, çocuklarda günde 1 çay kaşığı

-Ballı karışım: Doğal bal, zerdeçal, zencefil ve tarçın. Bu baharatların çocuğunuzun yaşına göre olup olmadığını doktorunuza danışın lütfen.

-Soğan suyu + bal /pekmez: Öksürük için.

-D-vitamini: Kışın yeterince çıkılmıyorsa günlük olarak bebeklerde 400iu, yetişkinlerde 1000iu alınabilir. Yağda çözülmüş olacak.

-Bitkisel yağlar: Nerolin herbal mix orta kulak iltihabında, öksürük, ateş, nezle ve gripte.

Öksürük kremi: Nerolin cold mix krem.

-Bal-karabiber: Göğüse sürülür.

-Sebze suyu: Hastalıkta mutlaka günde kaç bardak içebilirse

-Su yosunu: Spiruline, chlorella, süper mavi yeşil su yosunu

-Bentonit kili: Kış kürü olarak kullanabilirsiniz.

-Homeopatik remediler: Hastalık semptomlarına göre, www.vitamingiller.com podcast kursuna bakabilirsiniz. Profesyonel homeopata giderek tavsiye alabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir