Yaz mevsimini uzatma halleri – Fatih Türkmenoğlu

29 Eylül 2017

Sonbahara bayılırım, sararan ve kızaran yapraklara, gökyüzündeki renklere, serin akşamlara… O ayrı konu, ama yaz da hiç bitmesin isterim. Güneşin verdiği mutluluğu, enerjiyi, her şeyi yapabilirim hissini başka hiçbir şeyde bulamam sanki. Üç, hadi dört ayda bitiveren bu eşsiz mevsim, benim yaşama bağlanmamdaki en etkin neden diyebilirim.
Bitiyor işte yine. Ne şanslıyız ki bir yaz daha yaşadık demek lazım aslında. Alternatifi yaşamamaktı, çok şükür, çok güzel yaşadık hem de. Gelgelelim, gerçek ortada, sonundayız yazın, şimdi mayıs ayına kadar gün saymalar başlayacak yine. Karanlık günler, gece yarısı uyanıp okula hazırlanmalar, ayazda servis bekleme, yağmurlu isli havalar, bütün şehre inen kurşuni gri renk, o insanın gözlerini kapatan ağırlık hissi falan… Offf, içinizi kararttım, değil mi?

Oysa bambaşka bir şeyden bahsedecektim: Güzel, sıcak, aydınlık günleri uzatın, diyecektim.
Tam bu günlerde bunu yapın diyecektim.  Biz öyle yapıyoruz. Sabahları serince biraz, evet, ama havalar öğleden sonraları çoğunlukla güneşli ve sıcak oluyor. Hafta sonları hiç üşenmeden plajın yolunu tutuyoruz. Hem de trafik yok, plajlar bomboş. Bütün bu avantajlara bir bomba avantaj daha ekleyeyim: Deniz süper. Hem çok temiz, hem de çok ılık.
Dalga, rüzgar olmayan günlerde, yüzmelere doyamıyoruz. Uzun kış öncesinde, kendimizi sulara bırakıp, yüzüyoruz, oynuyoruz, enerji depoluyoruz, ailece kaynaşıyoruz. Acayip mutlu oluyoruz, çok eğleniyoruz.
Evden çıkma gücü bulamayacağımız birçok kış günü var önümüzde. Hadi, üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin. İstanbul plajları mükemmel. Deniz en temiz ve en berrak haline ekim ve kasım aylarında ulaşırmış. Olmadı bir civar havuzu, kapanmamış bir otel havuzu da olur hadi. Maksat biraz açık hava ve suyun içinde hareket etme hali.
Bu yılın son güneşli günlerini, denizin çalışkan planktonlarla temizlenmiş halini heba etmeyin. Topu topu 12 – 15 gün ya var, ya yok. Hatta erken okul çıkışlarını bile değerlendirin. Güneşin ve suyun eşsiz enerjisini toplayın, içinizde biriktirin. Anılarınızı, ruhunuzu renklendirin, ısıtın iyice. Çok yakın bir zaman sonra ihtiyaç duyacaksınız; benden söylemesi!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir