Aktivitezede sezonu başlıyor

31 Ağustos 2015

Okulların açılması ile beraber çocukların aktivite sezonu da başlıyor. Hafta sonu kursları, özel dersler, aktiviteler derken çocukları androit’e bağlayıp, kendimizi de 5. viteste helak etmeye ramak kaldı. Durun!

Bunu çocuklarınıza da kendinizi de yapmayın.

Hafta sonu tatildir. Cumartesi sabahtan spor okulu, öğleden sonra İngilizce, Pazar günü sabahtan resim dersi, öğleden sonra bale…

Yok artık!

Ballet Girl

Balerin kız

Sporda “Sür antrene” olmak diye bir şey vardır. Fiziksel ve psikolojik olarak içinde bulunulan en kötü durumdur. Bu tempoda size sadece bunu sağlar.

Şimdi; bir yol haritası belirleyin, çocuğunuzla konuşup “Hangi spor branşı, hangi enstrüman, hangi etkinlik?” kısmına karar verin.

Deneme derslerine gidin. Bütün kurslar bunu sağlar. Sonuçta birçok çocuk için bu etkinlikler çok yeni, ne olduğunu bilmiyorlar. Deneme dersi isteyin, Eylülde yol haritanızı belirleyin.

Kendinize çocuğunuzla geçirecek zaman ayırın. Tribünde beklerken değil, sahiden etkin zaman!

Çocuğunuzun severek yapacağı etkinlikler seçin. Metazori değil.

En azından yarım sömestre devam eden bir etkinlik seçin. Biraz ondan biraz ondan mix bir şeyler değil. Bu tip etkinlikler çocuklarda disipline de katkı sağlar. Biraz ondan biraz ondandan kaçının. İstikrarlı olun.

Çocuğunuza seçtiği şeyden emin olmasını söyleyin, “Beğenmedim başka bir şey yapalım” gibi tutumlara haklı bir gerekçe olmadan izin vermeyin. Ayran gönüllü olmasın, başladığı işi bitirmesini bilsin.

“Yaz bitti, tatil bitti. Artık çalışma ve düzenli olma zamanı geldi” kısmını anlasın. Yoksa tatil uzun bir yıl devam edebilir.

6-12 yaş aralığında ki çocuklarda iki etkinlik planlanıyorsa en azından biri spor olsun. Bu yaşta yapılan sporun gelecekte ki hayatlarına ve sağlıklarına katkısı çok büyük. Bunu onlardan esirgemeyin.

Takviye ders saatlerini planlarken çocuğun dinlenme zamanlarını işgal etmemeye dikkat edin. Okul çıkışları pekiştirmesinde çok daha etkili olacaktır.

Kararınız ne olursa olsun, önceliğiniz onun seveceği etkinlikler olsun.

Mutlu ve başarılı bir sezon tüm “Hayat Antrenörlerinin” ve onların miniklerinin olsun…

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir