- Dikkat eksikliğini artıran hatalı ebeveyn yaklaşımları
- Ağız ve dişlerde ihmale gelmez 5 sorun!
- Kolik bebekleri rahatlatacak 7 yöntem
- Beta mikrobu
- Sağlıklı bir hamilelik için…
- Fazla mükemmeliyetçi olmak iyi değil
- Büyümede duraklama ve boy kısalığına dikkat
- Aile arabası nasıl seçilir?
- Çoklu virüsler çocukları tehdit ediyor
- Çocuğunuz nöbet geçiriyorsa dikkat
Fermente gıdaların sağlığa faydaları konuşuldu

Hide Arnavutköy’de Diyetisyen Güneş Aksüs’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Eat It Fermented’ın fermente ürünleriyle tanışma etkinliğine birbirinden değerli konuklar, Eat It Fermented ürünleri eşliğinde yapılan yemekleri birlikte deneyimleme fırsatı buldu. Hide Arnavutköy şefi Ari Konfino’nun hazırladığı yemekler eşliğinde konuklar fermente gıdaların sağlığa olan yararları konusunda bilgilendirilirken yepyeni ürünlerle de tanışma fırsatı buldular.
Hide Arnavutköy’de Diyetisyen Güneş Aksüs ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe birbirinden değerli konuklar katıldı. Diyetisyen Güneş Aksüs fermente gıdaların binlerce yıldır hayatımızda olduğunu, sağlık faydalarının da her geçen gün daha çok ortaya çıktığını anlattı. Aksüs ‘Kendi bedenimizi duymamız gerek, şimdi tekrar özümüze dönmenin, doğal gıdaya sahip çıkmanın zamanı.. Son yıllarda bağışıklık konuştuk, sağlığımızın kıymetini tekrar hatırladık.. bedenimizdeki bakteriler yani mikrobiyatamız ve bağırsaklarımızda yaşayan probiyotikler hayatımızla ilgili büyük kararları veriyor! O zaman biz de bağırsaklarımıza, bedenimize, bedenimizdeki faydalı bakterilere iyi bakmayı öğrenmeliyiz’ diyerek fermente gıdaların hastalıklara karşı koruyucu etkisini anlattı.
İki yakın arkadaş olan Lin Tezman ve Laris Konfino’nun kurduğu Eat It Fermented markasını tanıtmak, ülkemizin geleneksel kültürlerinden biri olan turşunun sadece yemeklerin yanında eşlikçi olarak değil pratik tariflerin içerisine de kolayca adapte edilebileceğini paylaşmak ve bunun yanında da en değerli varlığımız olan sağlığımıza yarar sağlamak amacıyla ilk etkinliklerini düzenlediler. Tamamen doğal içerikli fermente ürünler üreten Eat It Fermented, geleneksel turşuları farklı baharatlarla bir araya getirerek hem sebze ve meyvelerin sağlık faydalarını arttırmak hem de lezzet cümbüşü yaratarak günlük yaşamımızın her anında tüketilecek bir alışkanlık haline getirmeyi hedefliyor. Turşuya ek olarak çıkardıkları, sindirim ve bağışıklık sistemine faydalı, hem probiyotik hem de prebiyotik, kendi yaptıkları çavdar ekşi mayası ile fermente ettikleri pancarla ortaya çıkan Rusya’ya özgü fermente pancar içeceği olan Kvass’ı, düzenlenen etkinlikte misafirlerle tanıştırdılar. Marka kurucuları turşu ve kvass’ın sadece başlangıç ürünleri olduğunu, ilerleyen günlerde sağlığımızı ve hayat kalitemizi arttıran farklı fermente gıdalarla bizleri tanıştırmaya devam edeceklerini belirttiler. Hide Arnavutköy’ün şefi Ari Konfino ile hazırladıkları muhteşem fermente öğle yemeği menüsü eşliğinde misafirler ile Eat It Fermented markasını ve başlangıç ürünlerini buluşturdular.
Eat It Fermented hikayesi
Eat It Fermented kurucuları Lin Tezman ve Laris Konfino’nun serüveni 2017 yılında sağlıklı atıştırmalıklara alternatif olarak o günlerde sirke ve limonla kurdukları turşu ile başladı. 2021 yılında ise, fermente gıdaların yıllar içerisindeki değişimi ve ihtiyacı, bağırsak ve beyin sağlığı arasındaki muhteşem bağlantısı, fermantasyonun sadece klasik bir saklama tekniğinin ötesinde fermente edilen gıdaların vitamin ve mineral değerlerinin arttığını, içerisinde yaşayan iyi ve probiyotik bakterilerin yani bu canlı mikroorganizmaların her geçen gün sağlığımızı daha da iyiye götürmek üzere kendilerini parçalayarak vücudumuz ve ruhumuz için çok değerli besin kaynakları olduklarını görmeleri onları Eat It Fermented markasını kurmaya yöneltti.
İlaçsız ve doğal tarımla toplanan sebze ve meyveleri içerisine hiçbir sirke, limon, katkı ve koruyucu madde eklemeden tamamen doğal fermantasyon yöntemiyle hazırladıkları yepyeni, vegan, probiyotik ve şifa dolu artizan ürünleri hem kendi web sitelerinden online olarak hem de çeşitli şarküteri ve organik dükkanlarda satışa sunuyorlar. Önce kendilerine sonrasında da çevrelerinde katkı sağlamayı hedefleyen bu iki genç girişimci kadın, üretim süreçlerinde kullandıkları cam kavanozlardan, üretimde ortaya çıkan sebze-meyze atıklarını iş birliği yaptıkları Alakok markasına vererek atıklarını bio çözünür eşyalara dönüştürüp dünyaya bir fayda sağlamayı hedefliyorlar.
Son Haberler
-
Dikkat eksikliğini artıran hatalı ebeveyn yaklaşımları
Sınavlarda en basit soruların dikkat eksikliğinden dolayı yanlış cevaplanması, ani...
- Eklendi Haziran 3, 2023
- 0
-
Ağız ve dişlerde ihmale gelmez 5 sorun!
Ülkemizde 5 yaş altı çocukların yüzde 80’inin ağzında çürük diş...
- Eklendi Mayıs 30, 2023
- 0
-
Kolik bebekleri rahatlatacak 7 yöntem
İnfantil kolik; üç haftadan uzun süren, haftanın en az üç...
- Eklendi Mayıs 17, 2023
- 0
-
Selülitlere veda
İleri teknoloji selülit tedavileri ile tüm kadınların kâbusu olan portakal...
- Eklendi Mayıs 13, 2023
- 0
-
Beta mikrobu
Tonsillofarenjit adı verilen hastalık çocuklarda ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı,...
- Eklendi Mayıs 5, 2023
- 0
-
Sağlıklı bir hamilelik için…
Doğru beslenmek, bedenen ve ruhen sağlıklı olabilmemiz için hayatımızın her...
- Eklendi Nisan 24, 2023
- 0
-
Fazla mükemmeliyetçi olmak iyi değil
Baba ile olan iletişim, çocuğun yetişkinlikte de tüm ilişkilerini etkileyebiliyor…...
- Eklendi Nisan 17, 2023
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
-
Ve bir Kez Daha Dijital Medya Okur Yazarlığının Önemi
Yazan: Birsu Şentürk @nestendrestzekeriyaköy Hayat bize Dijital Medya Okur...
- 5 Mayıs 2020
- 0
0 yorum