Hamilelik çatlaklarına elveda!

27 Ağustos 2018

Günler haftaları kovalamış, haftalar ayları… Gece uyanmaları, aşermeleri, duygusallaşmaları, hüngür şakırları, kahkahaları derken sonunda 9 ay 10 günün en güzel meyvesi kucağınızda…

Hamilelik süreci size hayatınızın en kıymetlisini getirdi bu şahane… Ve fakat beraberinde gelen birtakım marazlar da yok değil; hamilelik kiloları, doğum sonrası çatlaklar vs. Emzirme döneminin arından, diyetin yanında size yarar sağlayacak zayıflatıcı özelliği bulunan doğal çayları daha önce paylaşmıştık, okumak için tıklayabilirsiniz. Bu sefer karın çatlaklarına taktık kafayı. “Ne kremler denedim ne karışımlar uyguladım bana mısın demiyor!” diyenlere iyi gelecek önerilerimiz var.

Karın çatlağı %100 geçmeyebilir

Hiçbir kremden mucize beklemeyerek ilerlemekte fayda var. Karın çatlaklarının oluşumunu engelleyebilirsiniz ya da görünümünü hafifletebilirsiniz ancak %100 düzelme görülmezse ümidini kesmeyin. En azından o çatallı görünümü engellemek için fikirlerimize geçmeden önce, çatlak kremlerinin aslında neye hizmet ettiğinden bahsedelim kısaca.

  • Çatlak kremleri, aslında yoğun birer nemlendirici losyondur.
  • Kozmetik ürünlerin içinde yer alan kolajen, tretionine veya hiyalüronik asit her ne kadar güçlü etkiye sahip olsalar da çatlakların düzelmesine yaramayabilir.
  • Hindistan cevizi ya da badem gibi yağlar cildinizi besler ve nemlendirir bu doğru. Ancak çatlakları yok etmez.

Peki ne yapmalı?

Vücut çatlakları tamamen geçmese bile, vücudumuza durduk yere bir zararı yoktur. Sadece görünümlerini azaltabilirsiniz ki bunun için de pratik bazı fikirler var. Öncelikle elbette en önemli yollardan biri peeling. Doğal olanından ilerlemek için; kahve, bal ve şeker. Bunları bir güzel karıştırın ve sonra cildinize masaj yaparak uygulayın. Faydası, cildinizi beslemesi ve çatlak olan bölgedeki derinin daha güzel görünmesini sağlaması.

Eğer durum ciddiyse…

Yukarıda da dediğimiz gibi bu çatlaklardan krem ile kurtulmak zor olabilir ancak minik operasyonel dokunuşlarla bu mümkün. Lokal anestezi ile yapılan özel kimyasal peelingler bunlardan biri. İşlem biraz zor ve sonrasında çok iyi bakım gerektiriyor ancak işe yarayabilir. Lazer terapisi de bunlardan biri. Deri altına işlediği için çatlaklar üzerinde olumlu etkilere sahip. Aslında lokal anestezi ile yapılıyor ancak bazı vakalarda genel anestezi de uygulanabiliyor. Çok pahalı bir işlem olmadığını da vurgulamak lazım. Plastik cerrahi ise hasar görmüş deriyi yok edip, yerine pamuk gibi bir ten vaat ediyor. Bu operasyon, diğerlerine göre daha maliyetli ve iyileşme süresi daha uzun. Bazen 8 aya kadar bile çıkabiliyor.

Ve mezoterapi…

Hiyalüronik asit ve vitaminlerin yer aldığı mezoterapi enjeksiyonları… Çatlak oluşumunu önlemek için krem ve losyonlardan daha etkili bir çözüm olabilir. Cildin alt dokusuna etki ettiği için, daha etkili çözümlerden biri olabilir.

Tabi burada en çok dikkat edilmesi gereken, bu tip cerrahi müdahaleleri mutlaka doğru uzman ışında, iyi araştırmalar neticesinde yaptırmak ve ne olursa olsun doktor gözetiminden / onayından geçtikten sonra gerekli müdahaleleri yapmak. Piyasada bulunan ucuz birtakım kozmetiklerin sağlığınıza olumsuz etkilerini de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Derdiniz çatlak olsun, gerisi hallolur!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir