- Novakid: Geleceğin meslekleri İngilizce’nin yardımıyla daha erişilebilir hale gelebilir
- 30 dakikayı aşan nöbetler beyinde hasarlanmaya neden olabilir
- Diş eti hastalıkları hamile kalmaya engel olabilir!
- Kadın Sağlığında Bazı Önlemler Asla İhmal Edilmemeli
- Hurafeler yersiz endişe ve stres yaratıyor
- Çocuklarda giderek artış gösteriyor!
- Hamilelikte egzersiz
- Sağlıklı bir gebelik ve bebeğin gelişimi için beslenme önemli
- Uyum sağlayamıyorsa yardım almalısınız
10 adımda uyku eğitimi
Bebeğiniz geceleri sık sık uyanıyor ve anne baba desteği almadan uyuyamıyor. Ya da gündüzleri sadece 30 dk veya 45 dk uyumuyor ne yaparsanız yapın süreyi uzatamıyorsunuz. Yoksa saatlerce ayağınızda salladığınız halde uyutmayı başaramıyor musunuz?
Günlerce belki aylarca bu problemleri yaşadınız ve yaşamaya devam edeceksiniz gibi görünüyor. Bebeğinizin desteksiz ve bağımsız uyumasını, gece boyu kesintisiz ve kaliteli uyumasını istiyorsunuz ama bu sadece hayal gibi görünüyor. Belki de sadece sosyal medyada gerçekçi olmayan hikayelerde yer alan abartılı bir durum olarak görüyorsunuz. Yine de merak ediyorsanız yapıp yapamayacağınızı nerden başlayacağınızı nasıl ilerleyeceğinizi bilmiyorsanız bu yazı tam size göre.
Hazırlayan: Uyku Koçu Esra Şimşek @irlandalianne
10 adımda nasıl uyku eğitimi verilir? İşte cevabı:
1-Karar verin: Karar vermek darken “çok sıkıldım, bebeğim de ben de çok yıprandık artık ben de uyku eğitimi vermeliyim” şeklinde bir karar değil. Sizi sonuna kadar götürebilecek bir kararlılık ve en ufak bir problemde vazgeçmeyeceğiniz bir sebatla yola çıkmanız gerekir. Başarısızlıkla sonuçlanan uyku eğitimi hikayelerinin yüzde doksanı ilk problemde vazgeçmekten kaynaklanıyor.
2-Doğru zamanı seçin: Önünüzde tatil, misafir ağırlama, annenin çalışmaya başlaması gibi major düzen değişikliklerinin olmadığı bir zaman başlamalısınız. Çocuğunuzun herhangi bir sağlık problemi veya uykusunu etkileyecek bir rahatsızlığı olmadığına emin olun.
3-Gözlem yapın: Başarılı bir uyku eğitimi süreci için bebeğinizi iyi tanımanız gerekir. Ne yaptığınızda uyuyor? Ne yapmadığınızda uyumakta zorluk çekiyor? Ne yedikten sonra gece sık sık uyanıp ağlıyor? Ne yaptığınızda sakinleşiyor? Tüm bunları gözlemleyerek bebeğinize daha konforlu bir hayat ve kaliteli bir uyku düzeni sağlayabilirsiniz.
4-Not alın: Bebeğinizin uyku saatlerini, ne kadar sürede uykuya geçtiğini, gündüz kaç defa ve ne kadar süre boyunca uyuduğunu not almanız iyi bir uyku planı oluşturmanıza çok yardımcı olacaktır.
5-Uyku tablosu oluşturun: Yaptığınız gözlemlerden ve tuttuğunuz notlardan bebeğiniz için ideal bir uyku tablosu oluşturun ve bunu sürekli elinizin altında tutun. Bebeğinizin bakımını baba, büyük anne veya bakıcı ile paylaşıyorsanız onunla da paylaşmanızda fayda var.
6-Zamanlamaya uyun: Bebeğinizi belirlediğiniz saatlerde uyutun ve belli saatlerde uyandırın. Unutmayın hangi saatlerde uyuyacağını bilmeyen ve bu alışkanlığı kazanmamış bir bebekten desteksiz ve kaliteli bir uyku beklemek gerçekçi olmaz.
7-Uyku rutini oluşturun: Her akşam uyumadan önce bebeğinize banyo, pijama giydirme, kitap okuma, ninni söyleme gibi ritüeller belirleyin ve bebeğinize bunlara alışması için zaman verin. Bir süre sonra bu aktiviteleri yaptığınızda bebeğinizin gözlerinden uyku aktığını göreceksiniz.
8-Uyku eğitimi metodunu belirleyin: İnternette ve kitaplarda uyku eğitimi metodları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz . Hepsiyle ilgili bilgi sahibi olun ve kendinize en uygun uyku eğitimi metodunu seçin.
9-Sabırlı, kararlı ve soğuk kanlı olun: Bebeğinizin emerek veya sallanarak uyumaya bir günde alışmadığını biliyorsunuz. Bu alışkanlıkları kırmanın ve daha sağlıklı bir hale getirmenin de zaman alacağını bilin. En ufak bir problemde pes etmeyecek şekilde kendinizi motive edin.
10-İstikrarlı olun: Seçtiğiniz uyku eğitimi metodunu uygulamaya başladıktan sonra 7 – 10 gün ısrarla yapın gelişme sağlamıyorsanız uyku planınızı gözden geçirin. Gerçekçi bir şekilde nerde hata yaptığınızı bulmaya çalışın. Bir iki hafta ara verip tekrar başlayabilirsiniz.
İrlandalı Anne Esra Şimşek Kimdir?
Türkiye’ye dijital reklamcılığın geldiği ilk yıllardan olan 2005 yılında, o yılların en büyük Türkçe websitelerinden antoloji.com’da reklam müdürü olarak işe başladı. 2006 yılında haberler.com gibi büyük sitelerin bağlı olduğu internet yayın grubu olan Yeni Medya şirketinin kuruluşunda yer aldı ve uzun yıllar reklam direktörü olarak çalıştı. İngilizce MBA eğtimini tamamladıktan sonra 2012 yılında Melon Reklam’ı kurarak Google Network Partneri oldu ve ekibiyle beraber yayıncılara programatik reklamcılık ve yield management hizmeti vermeye başladı. Bu konuda kurumsal ve bireysel eğitimler verdi.
2017 yılında Irlanda’ya yerleşti ve aynı yıl oğlu Tarık dünyaya geldi. Tarık’ın doğumundan sonra Dublin’de yoğun bir şekilde parenting (ebeveynlik) eğitimleri almaya başladı. Bu arada eğitimlerde “uyku eğitimi” dikkatini çekti ve oğluna başarılı bir şekilde uyku eğitimi verdikten sonra deneyimlerini paylaşmak ve Türkiyedeki annelerde farkındalık yaratmak için instagramda @irlandalianne markasını yaratıp görsel destekli paylaşımlar yapmaya başladı. Bebeğine uyku eğitimi vermek isteyen annelere profesyonel uyku koçluğu yapmak için Ingiltere’nin en ünlü uyku koçlarından Violet Gianonne’den uyku koçluğu eğitimi ve uyku koçu sertifikası aldı. Halen, sık sık İstanbul Dublin arası seyahat etmekte ve Melon Reklam’da yöneticilik görevine devam etmektedir. Sosyal Medya’da özellikle instagramda anneler tarafından yoğun ilgi gören @irlandalienne hesabından ve www.yenikadin.com sitesi üzerinden anneleri bilgilendirmeye ve isteyen annelere özel danışmanlık vermektedir. Ayrıca Türkiye’nin her yerinde seminerler ve workshoplar düzenlemektedir.
İlgili Yazılar
Son Haberler
-
“Annemde de vardı bir şey olmadı!” diyerek ihmal etmeyin!
Adet sırasında aşırı kanama, şiddetli adet ağrıları, tekrarlayan ve geçmeyen...
- Eklendi Kasım 18, 2024
- 0
-
Novakid: Geleceğin meslekleri İngilizce’nin yardımıyla daha erişilebilir hale gelebilir
İngilizce gibi yabancı bir dil öğrenmek, yaşlanmayı yavaşlatmaktan yaratıcılığı geliştirmeye...
- Eklendi Kasım 6, 2024
- 0
-
30 dakikayı aşan nöbetler beyinde hasarlanmaya neden olabilir
Küçük çocuğu olan anne ve babalar, beyne zarar vereceği düşüncesiyle...
- Eklendi Kasım 3, 2024
- 0
-
Diş eti hastalıkları hamile kalmaya engel olabilir!
Diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve özellikle bir...
- Eklendi Ekim 24, 2024
- 0
-
Sonbaharda havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte çocuklar kapalı ortamlarda...
- Eklendi Ekim 18, 2024
- 0
-
Kadın Sağlığında Bazı Önlemler Asla İhmal Edilmemeli
“Ailemde hiç kanser yok, dolayısıyla risk unsuru taşımıyorum!”, “Herhangi bir...
- Eklendi Ekim 11, 2024
- 0
-
Hurafeler yersiz endişe ve stres yaratıyor
Anne adaylarının hamilelik sürecinde çevrelerinden duydukları özellikle de ağrı, sancı...
- Eklendi Ekim 4, 2024
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Genital bölge yağ enjeksiyonu ile ilgili merak edilenler
Estetik denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan olmasa da kadınlar...
- 17 Haziran 2024
- 0
-
Seyahat süresince çok uzun süre hareketsiz kalmayın
Sevgili anne adayları; Biliyorsunuz önümüzde uzun bir bayram tatili...
- 8 Nisan 2024
- 0
-
Hepinize keyifli bir gebelik süreci diliyorum
Sevgili anne adayları merhaba. Ben, Kadın Hastalıkları ve Doğum...
- 3 Nisan 2024
- 0
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
0 yorum