Anneden Anneye- Zeynep Gözübüyük

1 Haziran 2017

Kordon kanı ve kordon dokusu saklama hizmeti konusunda bilginiz var mı?
Ben hamileyken araştırmaya başlamıştım, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşamadan 35.haftada doğum yaptığım için Ayşe’nin kordon kanını saklatamadım. Siz benim gibi geç kalmayın, bu konuda dünya standartlarını ülkemizde sunan Yaşam Bankası’ndan bilgi alın ve kararınızı bu bilgilere göre verin. En geç 30’lu haftaların başında karar vermek ve doğuma giderken ekibe mutlaka haber vermek gerekiyor. Maalesef bu hassas konuda da çok yanlış bilgiler ve uygulamalar mevcut, dikkatli seçim yapmakta fayda var. www.kordonkanibankasi.com web sitelerinden veya direkt telefonlarından ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Ben de geçtiğimiz ay Yaşam Bankası desteğiyle ücretsiz gerçekleştirdiğim Kolay Doğum Semineri’mde detaylı öğrendim. Kısaca özetlemek gerekirse kordon kanında bulunan hematopoetik kök hücreler 80’den fazla hastalığın tedavisinde rutin olarak kullanılıyormuş. Kordon Kanı Kök Hücreleri, diğer kök hücre kaynaklarından daha avantajlı olarak, tedavide kısmi doku uyumu ile, birinci planda bebeğin kendisine, var olan veya olacak kardeşlerine, hatta ebeveynlere nakil imkânı sağlıyormuş. Ayrıca kordon dokusundan elde edilen mezenkimal kök hücreler ile de tedavisi olmayan hastalıklarda umut verici klinik çalışmalar devam ediyormuş. Yaşam Bankası-FamiCord Group’un kordon kanı kaynaklı hematopoetik kök hücreler ve kordon dokusu kaynaklı mezenkimal kök hücreler ile yapılan tedaviler konusunda ciddi bir tecrübesi var. İstenirse yurtdışında saklama talep eden aileler için Avrupa başta olmak üzere yurtdışı saklama imkânı sağlayabiliyorlar. O gün seminerimize katılan hamilelerimize sundukları %10 indirim avantajını hepinizle paylaşmak istedim, beni kırmadılar.


“ZEYNEPGOZUBUYUK” referansı ile %10 indirimi kullanabilirsiniz. Umarım tıpkı sağlık sigortamızı yaptırırken de söylediğim gibi kullanmaya hiç gerek olmaz ve bebekler sağlıkla büyür.

Hazır hem de katkısız Lohusa Şerbeti olduğunu biliyor muydunuz?
Türkiye’nin ilk içime hazır lohusa şerbetinin tadımını da yaptık hamilelerimle. ARGE çalışmalarının Ankara Üniversitesi Teknoparkı’nda gerçekleştirildiği Ali Ünyazıcı Lohusa Şerbeti günümüz teknolojisi kullanılarak hayat bulmuş. Boyar madde ve koruyucu içermiyor ?? Marka şu amaçla yola çıkmış: bebeklere gerçek besin kaynağı “Anne Sütü” nü daha uzun süre vermek. Bu geleneksel içecek, Ankara’da 30 yıllık bir aktar olan Ali Ünyazıcı’nın üretimi, sağlıklı bir şekilde özenle ambalajlanarak sizlere ulaştırılıyor. “Ot değildir esasında içinde olanlar, doğadır, tabiatın kendisidir, şifadır, nimettir, berekettir, bilgidir, birikimdir.” diyorlar ürünleri için.

İçeriğinde tarçın, zencefil, karanfil, yenibahar, gül, havlıcan ve şeker var. Ben de hamilelerim de tadını çok beğendik, doğallığı o kadar belli ki, baharatı bol, şekeri az, istenirse ekleniyor. Doğumunuzda ve evinizde hem kendiniz hem misafirlerinize ikram etmek için isterseniz detaylı bilgiye lohusaserbeti.net veya @lohusaserbetim hesabından ulaşabilirsiniz. Sütünüz bol olsun

Yazlıkta rahat oyun
Unigo matlarını biliyorsunuzdur eminim. Antialerjik, darbe emici, su geçirmez Unigo matlarının yazlıklarda da çok kullanıldığını öğrendim ve sizinle de paylaşmak istedim. Malum teraslar, balkonlar sert zemin, kalın ve yumuşak bir mat Unigo biz üzerinde anne bebek yogası yaptık orada deneyimledim. Yaz için de hem evde hem balkon/terasta hem bahçede güvenli ve eğitici bir oyun alanı olarak tercih edilebilir. Desenleri de harika.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir