Kendinize iyi bakmaktan asla vazgeçmeyin

3 Eylül 2019

Sevgili anneler, biliyorsunuz hem ikiz hem de arka arkaya dünyaya gelen çocuklarım ile çocuklarımı üçüz gibi büyüttüm. Geçmişe döndüğümde her anı şükranla anıyorum. Hiç kolay zamanlar değildi ama benim için müthiş bir deneyimdi. Zaman zaman bebeklere yetişmek için kendinizden vazgeçiyorsunuz.

Çocuklarını büyüten bir anne olarak söyleyebilirim ki her şey geçiyor. Tüm bu deneyimler ile yeni anne adaylarına sesleniyorum.

Ne olursa olsun kendinizi ihmal etmeyin.

Hani bazen deriz ya saçını taramaya fırsat bulamıyoruz diye, işte o fırsatı bulun. Kendi bakımlarınızı ihmal etmeyin, bu size mola gibi gelecek ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Kendinizi iyi hissedebileceğiniz minik ipuçları;

-Kilo kontrolünüzü elden bırakmayın

-Giyiminize özen gösterin, size yakışanları giyinin

-Saçlarınız boya ise rutininizi ihmal etmeyin

-Cilt bakımınızı ihmal etmeyin, sonrası geri dönülemez bir süreç oluyor

-Sanata vakit ayırın, sosyalleşin

-Gülümsemeyi ihmal etmeyin

  • Evde hızlıca bakım yapabileceğiniz bir de öneri ile geldim. FOREO LUNA 2. İsveç Markası olan cilt bakım cihazı sürekli cilt bakımına gidemeyen hamile ve anneler için evde size derinlemesine cilt bakım tecrübesini sunuyor. Cilt bakımınıza sabah ve akşam sadece 2 dakika ayırmanız yeterli. FOREO LUNA 2, dakikada 8000 adet özel titreşimleri ve yumuşacık silikon dokusuyla ölü cilt hücrelerini ve gözeneklerde kalmış makyaj kalıntıları ile birlikte kir ve yağı arındırıyor. Cihazın arka yüzü düşük frekanstaki titreşimleri ile yüzünüze masaj yaparken, göz ve ağız çevresindeki çizgileri azaltıyor ve cildinize daha sıkı bir görünüm kazandırıyor.
  • Ultra hijyenik silikon, bakteri birikimini engellemek için gözeneksiz. FOREO’nun standart temizleme fırçalarına göre 35 kat daha hijyenik olması harika. Banyoda veya duşta kullanabiliyorsunuz çünkü %100 su geçirmez. Çok pratik bir ürün olduğu için bakım için ekstra vakit yaratmadan bakımlı olmak mümkün. Bir de en sevdiğim özelliği bir tam şarj ile 450 kez kullanabiliyorsunuz. Ben de bir süredir kullanıyorum ve cildim gerçekten de ışıldıyor.

 

Kızlar Ortaokula Başlıyor

On yıl önce minicik doğan kızlarım 9 Eylül’de ortaokula başlıyor. Üç çocuğumuz da ilkokulu devlette bitirdi. Okul olarak etütlü proje okulunu seçtik ve onların eğitimi uğruna o okula yakın bir siteye taşındık. İyi ki böyle yapmışız. Gerçekten çocukların eğitimi çok önemli. Neyse ki ilkokulu üç çocukla fazla para harcamadan atlattık ve güzel bir eğitim aldılar. Tabii ki devlet okulu demek velinin çok fazla katkıda bulunması demek. Devlet okullarında yeterince spor, sanat ve müzik dersleri yok. Çocuğunuzun özel okula giden çocuklardan geri kalmaması için mutlaka çocukları bu konularda desteklemeniz gerekiyor. İlkokul boyunca çocukları spor okuluna götürdük, bunun yanında sanat faaliyetlerini ve atölyeleri de ihmal etmedik. Haftada bir gün de piyano dersi aldılar ama çocukların fazla ilgisi olmadığı ve spor fazla zamanlarını aldığı için artık gitmiyorlar.

Özellikle bizim gibi çok çocuklu ve bütçesi limitsiz olmayan aileler için ilkokulu devlet okulunda bitirip ortaokulda özele geçmeyi düşünmelerini tavsiye edebilirim. 4. Sınıfta neredeyse her özel okul bursluluk sınavı yapıyor. Yakınınızdaki özel okulların hepsinin bursluluk sınavına girsin çocuğunuz. Zaten sınava giren herkese genellikle %30 burs veriyorlar, çocuğun başarısına göre %100 bursa kadar çıkabiliyor. Ama bütçenizi hesaplarken şunu unutmayın; Burs sadece eğitimde geçerli. Yemekte, kitap kırtasiyede, serviste ve okul kıyafetlerinde kesinlikle burs uygulanmıyor. Özel okullar için minimum yıllık 5000 TL yemek parası, yaklaşık 7000 TL servis parası, 2500 TL kitap kırtasiye ve 1000 TL okul kıyafeti parasını gözden çıkarmanız gerekiyor. Yani çocuğunuz bursluluk sınavında birinci olup tam burs alsa bile yıllık yaklaşık 8500 TL ödeyeceksiniz (servis hariç). Yine de bursluluk sınavları önemli ve çocuğunuz kendini denesin. Kızlar da abilerinin okuluna Sarıyer Doğa Koleji’ne başlıyorlar. Alper zaten yüksek oranda bursluydu kızlar da sınavda güzel bir burs aldılar. Üçünün aynı okulda olması çok güzel olacak.

Bursluluk sınavları genellikle Aralık-Şubat ayları arasında oluyor bunları kaçırmayın. Sınavda sadece dördüncü sınıfın ilk döneminin müfredat soruları soruluyor. Yani sadece 3,5 aylık bir müfredat çalışarak çocuğunuz 4 yıllık burs alabilir. Bu dönemde özel ders aldırmayı bile düşünebilirsiniz çünkü alacağı burs için güzel bir yatırım oluyor. Ders aldıracak durumunuz yoksa Morpa Kampüs’ten müfredatı çalışabilir. Biz çok faydasını gördük. En önemlisi dördüncü sınıf derslerini okulda çok iyi dinlemesi ve eve geldiğinde tekrar edip soru çözmesi. Lütfen benim çocuğum burs kazanamaz deyip sınavlara sokmamazlık etmeyin. Çocuğunuza güvenin.

Yeni ders yılının tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımın üçü de ergeliğe girdi sayılır ve Alper’in bu sene LGS yılı o nedenle benim gündemimde sınavlar, sınav kaygısıyla baş etme, ergenlerle mücadele var. Bu sene bu konularda bol bol yazacağım. Takipte kalın.

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir