Hassasanneden haberler-Ece Kumkale

4 Mayıs 2016

279

Çok yoğun olduğum bir dönemdeyim. Üç buçuk yıl önce başladığım Hassasanne.com blogumdan ve Hassas Anne Facebook sayfamdan sonra, 1 yıl önce Zekeriyaköy’de ilk Hassas Anne Etkinlik Merkezi’mi açmıştım. Bir yılda binlerce çocuk ve aileleriyle duyusal oyun atölyeleri, eğitimler, ücretsiz Aile bilgilendirme seminerleri, oyun grupları, doğumgünleri ve davetler yaptık. Pek çok kişiye dokunduk ve onların hayatlarında fark yarattık. Uzun süredir Anadolu yakası anneleri onlara yakın bir merkez açmamızı istiyorlardı. Onlara kayıtsız kalamadık ve sürprizzz Koşuyolu Hassas Anne Etkinlik Merkezi açıldı. Bundan sonra Türkiye’nin Duyusal Oyun Merkezi  Koşuyolu’nda da sizlerle. Hepinizi beklerim.

Hassas Anne Dükkan bir yıldır instagramdaki @hassasannedukkan hesabından ve Zekeriyaköy Hassas Anne Etkinlik Merkezi’nden satış yapıyordu. Hassasannedukkan.com’un açıldığını sizlerle paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Buradan benim çocuklarım için ve etkinlik merkezim için kullandığım bebek ve çocuk ürünlerini güvenle satın alabilirsiniz. Girişimci bir anne olmak zaman zaman zor olsa da, çalışarak, üreterek ve fayda yaratarak çocuklarıma ve diğer annelere örnek olmak çok güzel.  Türkiye’de 1 yıl önce Hassas Anne Etkinlik Merkezi gibi bir merkez yokken şimdi Türkiye’nin her yerinde böyle merkezlerin açıldığını görmek beni gururlandırıyor. Bir akım yaratmak çok güzel. Kaliteli ve çocuk odaklı çocuk etkinlik merkezlerinin açılmasını her zaman destekliyorum.  Biz ekip olarak çocukları çok seviyoruz ve çocuklara faydalı olabilecek her yeniliğe açığız. Özellikle seminerlere çok önem veriyorum ve bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyorum. Geçtiğimiz ay sayın hocam Prof. Dr. Üstün Dökmen Hassas Anne Etkinlik Merkezi’nde blogger annelere bir seminer verdi. Çocuğunuzla nasıl iletişim kuracağınızın anlatıldığı bu seminere 30 blogger Anne katıldı. Çocuğumuzla nasıl iletişim kurmamız gerektiğinden bahsedilen bu seminerin notlarını Hassasanne.com’da bulabilirsiniz.

186Prof. Dr. Üstün Dökmen’in Hassas Anne Etkinlik Merkezi’ndeki Seminerinde Hassas Anne Blogumun 3. yılını da kutladık ve anne blogger arkadaşlarımla pasta kestik. 3 yıldır Hassasanne.com’daki  900 kadar paylaşımla anne-babalara  faydalı olabildiğim için çok mutluyum.

Bu dönemde aile gündemimizde tabii ki çocuklarımın eğitimi var. İkiz kızlarım ilkokul 1’i bitiriyorlar. Okuduklarını ve yazdıklarını görmek çok heyecan verici. Oğlum Alper de bu sene ilkokulu bitiriyor. İlkokul mezuniyet heyecanını yaşıyoruz. Mart ayını bursluluk sınavları için okuldan okula koşturarak geçirdik. Oğlum girdiği kolej bursluluk sınavlarının birinde yüzlerce çocuk arasından 1. diğerinde 2. oldu ve sonuçta üniversiteye kadar burslu okuma hakkı kazandı. Kendi aklıyla ve çalışmasıyla bunu kazanması beni çok gururlandırdı. Darısı 3 sene sonra kızlarımın başına. 4. sınıfın ilk dönem dersleri  çok önemli çünkü bursluluk sınavlarındaki sorular bu dönemden çıkıyor. Çocuklarınızı bence mutlaka bu sınavlara sokun. Hem sınav tecrübesi kazanırlar hem de belki de Alper gibi burslu okuma şansları olur. Yakında bu konuda ailelere yol gösterici bir yazı yazacağım.

036

Çocuklarımın sporu da hayatımızın önemli bir parçası. Oğlum altyapıda basket oynuyor, Esin Türkiye Cimnastik şampiyonasına hazırlanıyor. Esin Galaxy Cimnastik Kulübünde 3 yıldır cimnastik yapıyor. İlkokulunun da lisanslı sporcusu. 3 ay önce takım arkadaşı Zehra ile MEB İstanbul birinciliği yarışmasında okullarına bronz kupayı getirdiler. Sevinç de bu aralar Aikido ve yüzme ile çok ilgili. Ben de Türkiye’de çocukların sporla büyümesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla P&G ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte oluşturulmuş, spora önem veren anneler tarafından başlatılan bir sivil toplum hareketi olan Olimpik Anneler ‘in bir parçası olmaktan çok mutluyum. Çocuklar mutlaka sporla ve oyunla büyümeliler. Siz de çocuğunuzun spor yaparken çektiğiniz fotoğraflarını #olimpikanneyim ve #olimpikanne hashtagiyle instagramda paylaşabilirsiniz. Olimpikanneler.com sayfasından bu sosyal sorumluluk projemiz hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

140

Hayatımda başka değişiklikler de var. 1,5 yıl içinde 3 çocuk doğurmanın ve geçirdiğim rahatsızlıkların etkisiyle yıllar içinde çok kilo almıştım ve bu kilolar sağlığımı olumsuz etkilemeye başlamıştı. Dört ay önce Dr. Hasan Altun tüp mide ameliyatımı yaptı ve yepyeni bir hayata başladım. Toplam 26 kilo verdim ve vermeye devam ediyorum. Çocuklarımın arkadaşları bile okula çocukları almaya gittiğimde beni  tanıyamıyorlar. Ameliyatımdan sonra hiçbir sorun yaşamadım ama tabii ki riskleri olan bir ameliyat. Tüp mide ile ideal kiloma yolculuk maceramı instagramdaki @zayiflayananne ve Facebooktaki  Zayıflayan Anne (Facebook.com/zayiflayananneler) hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Mayıs ayı benim için çok özel çünkü oğlum Alper 19 Mayıs’ta 9 oluyor. Oğlumun doğumgününü kutluyor, nice mutlu yaşlar diliyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız da kutlu olsun. Sporla büyüyen nesiller için çalışmaya devam edeceğim.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir