Hamilelik öncesi detoks nasıl olmalı ?

1 Nisan 2019

Yazan: Başak Pirtini

“Suyunuz ne kadar canlı?” ve “Canlı su hayatımıza nasıl etki eder?” diyerek geçen iki ay canlı su hakkında yazmıştım. Biraz da üç normal doğum tecrübemi ve 10 yılı aşkın ilaçsız sağlıklı çocuk yetiştirmenin püf noktalarını sizinle paylaşmak istiyorum. Sağlıklı çocuk demek, günümüzdeki anlayışta hastalanmayan anlamında değil tabii. Modern şehirlerde hastalanmadan çocuk büyütmek mümkün değil. Grip, burun akıntısı, ateş gibi akut hastalıklar eğer kronik değilse bedenin savunma mekanizmasının talim yapmasıdır. Doğal yöntemleri kullanarak çocukluk hastalıklarını minik bedenlerin doğal yöntemlerle yenmesi, ileride kanser, diyabet, otoimmün hastalıkların önlenmesi açısından çok önemli. Sağlıklı bir çocuk yetiştirmenin püf noktası hamilelikten hatta hamilelik öncesinden başlıyor. Doğal yollarla hamilelik nasıl olmalı, neler yapılır, neler yenmeli, neler bizi bekliyor ve çok daha fazlasını “Doğal Annelik Yolunda-Doğum ve Hamilelik” kitabımda paylaşıyorum. Bu yazımda da her şeyin en başından yani hamilelik öncesi detokstan bahsedeceğim.

Tüm dünya ekolojik krizin pençesinde

Anadolu’nun yüzyıllardır bereketli toprağını, suyunu ve havasını günümüz dünyası ürünleri ne yazık ki hızla kirletiyor. Başta köylülerimiz en hijyenik üstün temizlik malzemelerini kullanıyor, binbir zahmetle yetiştirdiği yerli tohumu atıp, hazır hibrit fideler ve yanında gelen böcek ilaçlarını kullanıyor. Suyumuz ve havamız fabrikalarımızın atıklarıyla kirleniyor. Sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada bu şekilde bir ekolojik kriz söz konusu. Sağlıklı bebekler doğurmak bu anlamda vücudumuzu gerçek anlamda zehirli kimyasallardan ne kadar temiz tuttuğumuzla birebir ilişkili hale geliyor.

 Hamilelik öncesi detoks nasıl olmalı?

  • Hamilelik ile ilgili kararlarınızı verdiğiniz andan itibaren kendinize ve eşinize bedensel olarak hem içten, hem de dıştan bir arınma sağlamaya çalışın.
  • Sıcak, buharlı terleten hamamlar, kese, masaj toksinleri atmada iyi yöntemlerdir.
  • Alkol ve sigaradan, sigara içilen ortamdan uzak durun ve beslenmenize dikkat edin.
  • Çok gerekli olmadıkça kimyasal ilaç kullanmayın. İlaçtan önce doğal yöntemleri araştırın.
  • Evin havasını formaldehit, ksilen, toluen, amonyak, benzen, trikloretilen, alkol, aseton gibi zehirli maddelerden temizleyen bitkilerden (areka, salon ve bambu palmiyeleri, kauçuk, kardeş kanı, İngiliz sarmaşığı, ficus alii, salon eğreltisi, yelken çiçeği gibi) yararlanın.
  • Evde bakteri yayan, üst solunum yolu hastalıklarına yol açabilen klimaları mümkünse kullanmayın. Varsa altı ayda bir temizleterek filtrelerinin temizliğinden emin olun. Sıcağa dayanmanız mümkün değilse sadece nem alıcı modunda çalıştırın. Klimalı ortamdaysanız klima ayarlarının dışarıdaki hava sıcaklığından 5 derece daha düşük olması sağlıklıdır. Dışarısı 40 derece ise klima sıcaklığını 5’er derece düşürerek ideal olan 24-26 derece sıcaklığa indirin. Klimanın direk karşısında ve terli halde oturmayın.
  • Evde temizlik ürünü ve cildinize kozmetik olarak sentetik içeriklere sahip ürünlerden uzak durun. Özellikle potansiyel kanserojen olan SLS (Sodyum Laural Sülfat), paraben ve başka ismini telafuz edemediğiniz içerikler varsa
  • kullanmayın.

Detoksla sağlıklı nesiller yetiştirelim

Detoks çok derin bir konu ancak, pratik olarak besinlerinize detoks yapabilirsiniz. Temizlik ve kozmetik ürünlerinize, mutfak ürünlerinize ve evinize detoks yaparak hayatınıza giren binlerce zararlı kimyasal maddeyi azaltmaya çalışabilirsiniz. Böylece karaciğerinize, zararlı toksinleri atmaya çalışırken büyük kolaylık sağlamış olacaksınız. Vücudunuz buna harcayacağı enerjiyi iyileşmeye, genç, dinamik ve sağlıklı görünmeye harcayacak. Ekolojik olarak deniz, su, hava ve toprak kirliliğinin kaçınılmaz olduğu günümüz yaşantısında devamlı bir detoks halinde yaşamak sağlıklı bir gelecek nesil üretmek için tek çaremiz olarak görünüyor.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir