Ayşe’nin yeni kitapları – Zeynep Gözübüyük

1 Aralık 2017

 

Sevgi Kitabı: Bir çocuğun gözünden sevgi farklı şekillerde tarif ediliyor. Aslında sevgiyi görmek için çevremize şöyle bir bakmamız yeter mesajı veriliyor. Aynı kitabın İngilizcesi de var.

Kaplan Uykusu: özellikle akşam uyku saati geldiğinde uykum yok diyen çocuklar için çok uygun bir kitap. Uyumak zorunda değilsin diyerek yatağına yatırıp, hayvanlar üzerinden örnekler vererek uykuya hazırlıyor annesiyle babası çocuğu. Çizimleri de gerçekten çok başarılı.

Merak Ediyorum ve Mutlu İnsanlar: İkisi de tam bir görsel şölen. Sebzeler ve meyvelerle hazırlanan hayvan ve insan figürleri gerçekten çok ilgi çekici. Resimleri uzun uzun incelemelik, çok tatlı. Küçük yaştan itibaren alınıp uzun yıllar okunmalık.

Kırmızı Köpek: Ayşe’ye okumadan önce ilk kendim okuduğumda kitabın bazı bölümlerinden ürkebileceğini düşünüp, uyku öncesi değil de gün içinde okumayı tercih ederim demiştim. Okuduğumda hiç beklediğim gibi bir durum olmadı. Sevgi ve sabırla öfkeli bir köpeğin nasıl iyileştiğini anlatan bu kitap bence Ayşe’nin kalbine dokundu. Kitabın sonu özellikle çok duygusal. Akran zorbalığı ve kötü olarak etiketlenmeye karşı farklı bir bakış açısı kazandırması amacıyla özel olarak çevrilmiş bir kitap aynı zamanda.

İlk 5 kitabın yayınevi KVA Çocuk.

 

Yeni ve çok sevdiği kitaplarından birkaçı da Pearson Çocuk Kitapları’ndan.

Mucit Gizmo başarısız dahi olsan vazgeçmemeyi, yeniden denemeyi, kendine inanmanın, azmetmenin önemini anlatan bir kitap. Karakter çok tatlı, çizimler çok başarılı.

Meli’nin Çılgın Saçları son haftaların favorisi oldu. Kıvırcık saçlarından bunalıp kuaförde düzleten, sonra kendini tanıyamayan, kardeşi tarafından tepki alınca üzülen ve sonunda yine kıvırcık saçlarıyla kendisj olmayı tercih eden Meli’nin hikayesini anlatıyor. Çok naif, çok tatlı bir hikaye.

Bahar grileşen şehirlere, kapanan parklara gönderme yapan bir kitap. Üç çiçek bir araya gelip tüm şehri nasıl rengarenk ve mis gibi yapabiliyor görüyoruz, yeter ki doğanın var olmasına izin verelim. Her kitaplıkta olmalı diyeceğim bir kitap bu da.

Havuzda Define Avı’nda Baybars’ın uçsuz bucaksız hayal dünyasına giriş yapıyoruz. Oyuncaklarından esinlenerek havuzun altında korsanlarla define avına çıkıyor Baybars. Çok keyifli hem çizimleri hem okuması. Bebek ahtapotlara ulaştıkları an sevgi taşması oluyor sarılıyoruz her seferinde.

Son kitap ise Doğan Egmont’dan. Agnes Tek Boynuzlu Atları Seviyor. Çılgın Hırsız 3’ün karakterleriyle hikayesinin bir bölümü kitaplaştırılmış. Bu kitabı özellikle yazmak istedim çünkü annelerden çocuklarının kitap okumak istemediğine, dikkatlerinin çok cabuk dağıldığına dair mesajlar alıyorum. Bu konuda benim anne olarak tavsiyem çizgi film karakterlerinin olduğu kitaplardan başlamak oluyordu, Doğan Egmont’un o kadar çeşitli bir kitap serisi var ki illa ki seveceği bir kitap bulursunuz diyordum. Bu önerimi bir sohbetimiz esnasında Uzm. klinik Psikolog Cemre Soysal’a da söyledim, kendisi de teyit etti ve çocuklara kitap okumayı sevdirmenin içerikten daha öncelikli olduğunu, ilgisini çeken kitabı okumasına teşvik etmemizi, birkaç kez hatta her akşam bile aynı kitabı okumak isterse serbest bırakmamız gerektiğini ekledi.

Umarım önerilerimizi siz de seversiniz, keyifli okumalar!

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir