2018’e girerken – Ece Kumkale

1 Aralık 2017

Her Aralık yazımda geride kalan senenin bir değerlendirmesini yapar gelecek sene için hedeflerimi yazarım. 2017 yılı benim için çok güzel geçti. Öncelikle şükredecek çok şeyimiz var: Ailemizin yeni üyesi prensesimiz yeğenimiz Nehir’in doğumu, Sevinç Annemin kemoterapilerinin tamamlanması ve sağlıkla aramızda olması, sağlığımız, mutluluğumuz, Müzisyen Anne Ahu’cuğumun oğlu Yılmaz Kartal’a kalp bulunması, harika projeler, Hassas Anne kitabımın bitmesi, Gezgin Anneler Kulübü ile 12 ayda 12 farklı şehirde binlerce anne ile kucaklaşmak.

Yılmaz Kartal’a kalp bulunması tüm Türkiye’de bir heyecan ve mutluluk seli yarattı. Tüm ülke neredeyse tek yürek tek nefes oldu ve Kartal için dua etti. Yılmaz Kartal’ın tedavisi için mucizevi bir şekilde 19 saatte 4,5 milyon lira toplanmıştı. Yakışıklımın kalbi de 19 Kasım’da bulundu. Allah o kalbi bağışlayan aileden razı olsun ve onlara sabır versin. Evlat acısı gibisi yok ama bence çocuklarının kalbinin toprak olacağına bir çocuğa can olması onların acısını bir nebze azaltacaktır. Lütfen organlarınızı bağışlayın ve bu isteğinizi ailenize kabul ettirin. Siz organlarınızı bağışlasanız da eğer evliyseniz eşiniz bekârsanız aileniz organlarınızın bağışlanıp bağışlanmayacağına karar veriyor. Organ bağışı hayat kurtarır. Ben de uzun yıllar önce tüm organlarımı bağışladım ve bu isteğimi eşimle paylaştım. Zaten eşim de tüm organlarını bağışladı.

Gezgin Anneler Kulübü

2017 boyunca her ay Parents Dergisi Gezgin Anneler Kulübü ile güzel ülkemizin bir şehrini ziyaret ettik ve böylece binlerce anne-babayla kucaklaştık. Hayatımın en güzel deneyimlerinden biriydi. Umarım Gezgin Anneler Kulübü ile Türkiye’nin tüm illerini gezeriz. Siz de gezginanneler.com’dan ve instagramda @gezginannelerkulubu hesabından gezilerimizi takip edebilirsiniz.

Hassas Anne Buluşmalarım

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye’nin değişik illerinde Hassas Anne Buluşmaları düzenliyorum. Mardin Hassas Anne Buluşmasını hayatım boyunca unutmayacağım. Bir gün önce yaptığım duyuruya ve korkunç fırtınalı bir havaya rağmen Hilton Mardin’e gelen 190 Anne-baba ile muhteşem bir Hassas Anne Buluşması olmuştu. 2018 yılında da her ay farklı bir şehirde Hassas Anne Buluşması olacak. Yakınlarınızdaki etkinlik ve buluşmalardan haberdar olmak için hassasanne.com/annepaneli adresindeki formu doldurup ücretsiz olarak Hassas Anne’ye üye olun.

2017’de pek çok projede yer alma şansım oldu. Parents Dergisi Anne Buluşmaları, Anne Muhabbetleri etkinlikleri, Evomere Mutlu Gebelik Okulu Seminerleri, Mothercare Hamile Etkinlikleri, Erdil Yaşaroğlu ile Card Finans Çizim Atölyesi, Panço ile etkinliklerimiz, Johnson’s Baby Islak Mendil Pikniği, Waternet Hassas Anne Etkinlikleri, H&M ile projelerimiz, Çanakkale Biga Belediyesi Anneler Günü Konuşmam, MomTalks 2017, Mardin Hassas Anne Buluşması,  Sevgili Tan Sağtürk ile blogger annelere bale yaptırdığımız Çekmeköy Tan Sağtürk Akademi davetimiz… 2018’de daha da güzellerini yapmayı planlıyorum.

Sosyal Sorumluluk

2018 yılında da sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğim. Kurucu üyelerinden olduğum Anne Meclisi’ni, Organ bağışı projelerini, İçerde Çocuk Var Projesi’ni, Hayaller Gerçek Olsa Derneği’ni, El Bebek Gül Bebek Derneği’ni desteklemeye devam. Darülaceze ile yardım projeleri de yapmak istiyorum. Her insanın mutlaka fayda yaratması gerektiğine gönülden inanıyorum.

Prematüre Gücü

Türkiye’ de her 10 bebekten birinin dünyaya gözlerini prematüre olarak açtığını biliyor muydunuz? Benim de üç bebeğim prematüre olarak doğdu. İlk oğlum Kaan 21. haftada doğdu ve ciğerleri gelişmediği için vefat etti. İkiz kızlarım 33 haftalık doğdular ve çok şükür şu anda 8 yaşında ve çok sağlıklı sporcu kızlar. Prematüre bebeklerin ve ailelerinin çok desteğe ihtiyacı var.

Prima, prematüre bebekleri düşünerek uzman doktorlarla beraber onların ihtiyaçlarına en uygun prematüre bebek bezini tasarladı ve küçük kahramanların mücadelesine ortak olmak amaçlı hastanelere bağışlıyor. Siz de #prematüregücü ve #prima etiketleriyle Prima prematüre farkındalık videosunu repost ederek prematüre bebeklere ve ailelerine destek olabilirsiniz. Unutmayın, her bir paylaşım, El Bebek Gül Bebek Derneği’nin @prematurebebek prematüre bebeklere oluşturulan Anne Bebek fonuna bir desteğe dönüşecek.

İlk Kitap heyecanı ve İBS

Aralık ayı benim için çok heyecanlı bir ay çünkü bu ay ilk kitabım Hassas Anne okuyucularıyla buluşacak. Hassas Anne kitabımda bloğumda yüzbinlerce anneye umut veren anne olma hikâyem, 11 senelik annelik tecrübelerim ve tavsiyelerim, çocuk gelişimi konusunda okuduğum araştırmalardan, uzmanlarla yaptığım canlı yayınlardan edindiğim bilgiler ve 16 özel annenin annelik hikayesi var. Kitabımda mutlaka siz de kendinizi bulacaksınız ve kitabım anne olarak sizin gücünüze güç katacak. Ayrıca kitabımda kariyerime 7 sene ara verdikten sonra kurduğum Hassas Anne markasının ve bloggerlığımın da hikayesi var. Ben çocukların eğitimine çok önem veriyorum. Dünyayı eğitim kurtaracak. Hassas Anne kitabımın net yazar telif gelirinin yarısını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlamaya karar verdim. Diğer yarısı da benim çocuklarımın eğitimine gidecek. Sizleri 15-16-17 Aralık’ta İBS Anne Bebek Çocuk Fuarındaki Hassas Anne standıma bekliyorum. İBS standımda kitaplarımı imzalı olarak alabileceksiniz. Standımda sizin için pek çok sürprizim olacak. İBS Fuar bu sene de muhteşem.

Hepinize harika bir sene sonu ve yeni yıl diliyorum. Yeni yılda tüm dilekleriniz gerçekleşsin.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir