- HIV enfeksiyonu ile AIDS arasındaki fark nedir?
- Aşılar zatürreden koruyor
- Miyomlar neden olur?
- Pasta üzerinde çocuklarımızı bekleyen tehlike: Maytap
- Prematüre bebekler hakkında merak edilenler
- Mastit nedir?
- Morlukları hastalığın habercisi mi?
- Doğurganlığın korunmasındaki etkili yöntemler
- Erken doğan bebekler risk altında mı?
- Grip mi, alerji mi?
Öfke Ateşini Söndüren Ejderha

Gözümüz, saçımız gibi bizi biz yapan özelliklerimizden olan duygular, bazen daha iyi hissetmemizi sağlayıp hayatımızı güzelleştirirken bazen de kötü hissettirebiliyor. Yetişkinlerin bile zorlandığı duygu yönetimi konusunda çocukların ve gençlerin bu durumla baş etmeleri için ailelere önemli bir görev düşüyor. Bu kapsamda anne babalara rehber niteliği taşıyan çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan öfke duygusuna değinen Sosyolog ve Yazar Ayşegül Bayındır’ın kaleme aldığı “Öfke Ateşini Söndüren Ejderha” isimli kitap ‘Acayip Kitaplar’ etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Olay ve durumlara tepki vermemizi sağlayan bir işleve sahip olan doğuştan gelen ve sonradan öğrenilen duygularla baş etmek hayatımızda önemli bir konumda bulunuyor. Bu durumun yönetiminde yetişkinler dahi zorlanırken çocukların bu sorunlarla en sağlıklı şekilde baş edebilecek kişiler olarak yetiştirmek ailelerin en büyük görevleri arasında yer alıyor. Bu bilinç ile yola çıkan Sosyolog ve Yazar Ayşegül Bayındır, sade bir anlatım ile kaleme aldığı anne babaların başucu kitabı olma niteliği taşıyan “Öfke Ateşini Söndüren Ejderha” ‘Acayip Kitaplar’ etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Ailelerin de okuması gerekiyor
Bir önceki kitabı ‘Masal Tadında Bebek Yemekleri’ kitabıyla büyük beğeni toplayan Bayındır, bu sefer çocukları ve ebeveynleri ‘öfke ateşlerini söndürecekleri’ terapi tadında bir maceraya çağırıyor. Bayındır ”Geleceği inşa edecek çocukların sağlıklı yetişebilmesi için önce ebeveynlerin kendini yetiştirmesi gerekiyor. Bu yüzden terapi tadındaki öykü kitaplarını çocuklarla birlikte ebeveynlerin veya çocuklardan sorumlu kişilerin de okuması gerekiyor. Böylelikle kitaptaki yöntemleri uygulamaya çalışan çocuklarına da yardımcı olabilirler” dedi.
Kitabın konusuna gelince… Bugünlerde herkes zaman zaman öfkeleniyor. Hatta bazen öfkesine hâkim olamayıp sonradan pişman olacağı şeyler de yapıyor. Ancak takdir edersiniz ki hiç kimsenin öfkesi bir ejderhanınki kadar yakıcı değildir. İlk kitabın başkarakteri Ira öfkesini kontrol etmekte zorlanan genç bir ejderha. Ancak sevdiklerine ve çevresine zarar vermeye başlayan öfkesini dizginleme zamanının geldiğini düşünüyor. Öfke ateşini söndüreceği bu terapi macerası tüm kitap severleri bekliyor.
İlgili Yazılar
Son Haberler
-
HIV enfeksiyonu ile AIDS arasındaki fark nedir?
“Tedaviye erken başlamak ve düzenli olarak kullanmak, hastalığın ilerlemesini kontrol...
- Eklendi Kasım 30, 2023
- 0
-
Aşılar zatürreden koruyor
“Akciğer dokusunun iltihaplanması olan zatürre (pnömoni), başta bakteriler olmak üzere...
- Eklendi Kasım 27, 2023
- 0
-
Diz ekleminin gizli koruyucuları: Menisküsler
“Menisküsler, diz ekleminde bulunan iki C şeklinde yarım ay şeklindeki...
- Eklendi Kasım 26, 2023
- 0
-
Miyomlar neden olur?
Bedenimizin sesini dinlediğimizde, aslında bize gerçekten iyi olup olmadığımız konusunda...
- Eklendi Kasım 24, 2023
- 0
-
Pasta üzerinde çocuklarımızı bekleyen tehlike: Maytap
Çocuğunuzun doğum günü hazırlıklarına günler hatta aylar öncesinden başlayıp organizasyonun...
- Eklendi Kasım 19, 2023
- 0
-
Prematüre bebekler hakkında merak edilenler
Bir bebeğin uygun büyüme ve gelişimi için ortalama 40 haftalık...
- Eklendi Kasım 14, 2023
- 0
-
Ayasofya Tarihi Müzesi, ara tatilde ücretsiz
Ayasofya’nın 1700 yıllık tarihini en son teknolojilerin yardımıyla görsel ve...
- Eklendi Kasım 11, 2023
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
-
Ve bir Kez Daha Dijital Medya Okur Yazarlığının Önemi
Yazan: Birsu Şentürk @nestendrestzekeriyaköy Hayat bize Dijital Medya Okur...
- 5 Mayıs 2020
- 0
0 yorum