Otizm Sendromlu Çocuklara Teknolojik Destek Otsimo’dan

2 Nisan 2017



Otizm Eğitiminde teknoloji kullanımının faydaları

•İletişim: Otizmli çocuklar ile iletişim kurmak genellikle oldukça zor iken, bireyler teknoloji üzerinden iletişim kurmaya ve kendilerini anlatmaya daha yatkı olurlar.
• Görsel Yardım: Otizmli çocuklar sözcükler yerine görseller ile düşünürler. Bu nedenle günlük aktiviteleri, hareket düzenlerini ve diyalogları tablet üzerinden görseller ile desteklemek, çocukları gülük hayatı takip edebilmelerine olanak sağlar.
• Konsantrasyon Süresi: Otizmli bir çocuğun konsantrasyon süresi ortalama 5 dakika iken, akıllı bir cihaz eşliğinde bu süre 55 dakikaya kadar çıkabilmektedir.
• Alternatif İletişim: AAC panosu üzerinde bulunan sesli-görsel kartlar, bireylerin iletişim kurmalarına olanak
sağlarlar. Böylece bulundukları ortama dahil olduklarını hissederek dil terapisi esnasında da daha yapıcı davranabilirler.
• Özgüven ve Kabullenilme Duygusu: Otizmli çocukların bir kısmı etraflarında olan bitenleri algılayabilirken, diyaloğa dahil olamadıkları için terapi süreçlerinde de denemeyi bırakırlar. Ancak akıllı cihaz panoları eşliğinde onlara bir şans verilmesi, çoğu zaman çocukların kendine güvenlerini artırarak terapiye de olumlu sonuç vermeleri ile sonuçlanır.
• Kas Gelişimi: Yetersiz kas gelişimi sebebiyle birçok otizmli çocuk, kalem tutmakta ve yazı yazmakta zorlanır. Yazı yazma veya ödev gibi uygulamaların akıllı cihazlar ile desteklenmesi, çocuğu öğrenmeye teşvik eder. Kas gelişimi içi ise çocuğun eğlenerek katılım göstereceği spor aktiviteleri tercih edilmelidir.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir