- Doğum sonrası iyileşme süreci: Yeni anneler için tavsiyeler
- Soğuk havalar, virüslerin daha kolay yayılmasını sağlar
- 6 yaş sonrası çocukların %10’u alt ıslatma sorunuyla karşı karşıya
- Bu önlemler hastalığın yayılmasını engeller
- Novakid: Geleceğin meslekleri İngilizce’nin yardımıyla daha erişilebilir hale gelebilir
- 30 dakikayı aşan nöbetler beyinde hasarlanmaya neden olabilir
- Diş eti hastalıkları hamile kalmaya engel olabilir!
- Kadın Sağlığında Bazı Önlemler Asla İhmal Edilmemeli
- Hurafeler yersiz endişe ve stres yaratıyor
EVLİLİĞİNİZİ FIRTINALI ZAMANLARDAN KORUYUN
Kemerlerinizi bağlayın! Size en fırtınalı 5 dönemin ipuçlarını ve aşkınızı bu fırtınalardan yara almadan çıkarmak için yararlanabileceğiniz stratejileri veriyoruz.
Cicim Ayları Bittikten Hemen Sonra
Bu dönemler gelmeden önce, birbirinize karşılıklı saygı duyarak dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirin. Bunu yapabilen çiftler, tartışmaların çoğunluğunun sonunda birbirlerine teşekkür ederler. Tartıştığınız kişi eşiniz, küçük kardeşiniz değil. Konuşmalar alevlenmeye başladığında, bir adım geri çekilin ve hangi konuda tartıştığınızı fark etmeye çalışın. Tartışmaların ardında, derinlerde yatan asıl nedeni anlayabilirseniz, bunu ele alın ve çözmeye çalışın. Kişisel eleştirilerde bulunmaktan, eşinizi taşlamaktan ve suçlamalardan kaçının. Eğer bağırmadan konuşamıyorsanız, tartışmaya devam etmek için sinirinizin geçmesini bekleyin. Daha sonra eşinizden, sizinle birlikte oturmasını isteyin ve sakin bir biçimde sizi rahatsız eden şeyi anlatın. Hangi davranışlarının ardından, kendinizi nasıl hissettiğinizi ona anlatın. Kimin haklı, kimin haksız olduğu sorusuna cevap arayan bu zorlu savaşın sonlarına doğru, kendinize sorun: Gerçekten, tüm içtenliğimle dönüp kendime baktığımda, bu benim için çok önemli mi? Olay haline getirmeye gerçekten değer mi? Cevabınız hayır ise, yaratıcılığınızı kullanın. İçinde bulunduğunuz koşullarda, sizin de eşinizin de mutlu olmasını sağlayacak çözümler bulun.
İlk Bebek Geldiğinde
İlişkiniz, eskiden olduğu gibi doğal ritminde yaşanmayacaktır; bu nedenle titizlikle birbirinize zaman ayırmanız, her ne kadar zor gibi görünse de, çok önemlidir. Buna, ilk zamanlarda, her gün sadece baş başa konuşmak için 15 dakika ayırmakla başlayın. Ne zaman yaptığınız önemli değil; eğer ayarlayabileceğiniz tek zaman, süpermarkette alışveriş yaparken telefonda konuşmaksa bu da olur; ancak bu sürenin, yalnızca ikinizden bahsettiğiniz bir zaman olmasına özen gösterin. Eğer aranızdaki romantizm sizden yeteri ilgiyi görmezse, çocukların altında ezilir ezilir ve sonunda tamamen toprağa gömülür.
Çocuğunuz bir bakıcıyla evde bırakılabilecek yaşa erişir erişmez, yeniden randevulaşmaya, dışarı çıkmaya başlayın. Ayda bir kez de olsa, baş başa dışarıda vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Aranızdaki yakınlığı korumanın ve bu zorlu zamanları ilişkiye yara vermeden geçirmenin en iyi yolu budur. Unutmayın ki; evliliğinizi sağlam tutmak, çocuğunuz için yapabileceğiniz en önemli şeydir.
İşten Çıkarıldığınız Zamanlar
Bu işsizlik dönemi ile baş edebilmenizi sağlayabilecek somut bir plan ortaya koyun: Bir bütçe çıkarın ve yeniden iş bulabilme süresini gerçi bir zaman olarak tayin edin. Bir planınızın olması, olayların daha fazla kontrolünüz altında olduğunu hissetmenizi sağlar.
İşi kaybetmenin getirdiği duygusal yoğunluğun ağırlığı gerçekten bir hayli fazladır; bu nedenle birbirinizi sıkmamaya dikkat edin. Çiftler için kilit nokta, zorlu zamanlarda iletişim kanallarını açık tutmaktır. Eşinizi, neler hissettiğini sizinle paylaşması konusunda cesaretlendirin; hissettiği hayal kırıklığı, öfke gibi duyguları sizin yanınızda, güvenli bir ortamda ortaya dökmek onu rahatlatacaktır
Anneler İşe Başladığında
İlk bebeğiniz dünyaya geldikten sonra, eşinizle birlikte oturun ve ev işlerini nasıl paylaşacağınıza dair bir görev dağımı belirleyin. Ev işlerinin ve bebeğin yükünü paylaşmak için işe başlamayı beklemeniz, dengeleri gerçekten alt üst edebilir; çünkü eşiniz bugüne kadar, her şeyi zaten doğru yaptığını düşünerek, siz işe başladıktan sonra değişiklik yapmayı aklına getirmeyebilir.
Etkili bir diğer yaklaşım da evde yapılması gereken işlerin bir listesini yapmak olabilir. Her gün yapılması gereken birkaç işi siz,birkaçını da eşiniz üstlensin. Gerçekten katlanılmaz olan işleri aranızda paylaşın ve aynı zamanda yapmaya başlayın ki; işleri hallederken birlikte konuşma fırsatınız olsun. Bu yeni planı bir ay boyunca deneyin. Eğer bu evdeki huzuru artırmada işe yaramazsa, her ikinizin de hoşnut olabileceği bir durum yaratana kadar yeni listeler yapmaya gayret edin.
Başınıza Gerçekten Kötü Bir Şey Geldiğinde
Bu kez, bu kara bulutlardan çıkabilmek için çok daha aşağıya derinlere inmeniz gerekebilir. Şefkat bu zamanlar için en önemli anahtarınız olacaktır. Eşinizin ilgisizliği, onun bu durumla başa çıkma şekli olabilir. Sizin ilgisiz ve soğuk tavırlarınızdan şikayet ediyorsa, eşinize neye ihtiyaç duyduğunuzu belirtin. Bu durumlarda onun için de, sizin için de en önemli şey, gelen yardım ve paylaşma isteklerine, arzu etmeseniz de, açık olmaya çalışmanızdır. Neler hissettiğinizden eşinize bahsedin. Onun neler hissettiğini, düşündüğünü sorun; cevaplardan kaçınmak yalnızca aranızdaki mesafeyi genişletecektir. Bu ilgili ve şefkatli çabalarınızı haftalar, aylar, gerekirse yıllar boyunca devam ettirin; yeniden dengenin sağlanması çok uzun zaman alabilir.
Son Haberler
-
Değişim ve gelişim için ideal bir zaman
“Kendi potansiyelinize inanın ve bu yılı kendinizin en iyi versiyonuna...
- Eklendi Ocak 1, 2025
- 0
-
Doğum sonrası iyileşme süreci: Yeni anneler için tavsiyeler
Doğum, bir annenin hayatındaki en anlamlı ve unutulmaz anlardan biridir....
- Eklendi Aralık 18, 2024
- 0
-
Soğuk havalar, virüslerin daha kolay yayılmasını sağlar
Çocuklarda bronşitin genellikle kısa süreli (akut) ortaya çıktığını ve sıklıkla...
- Eklendi Aralık 11, 2024
- 0
-
6 yaş sonrası çocukların %10’u alt ıslatma sorunuyla karşı karşıya
Alt ıslatma, çocuklar arasında sıkça karşılaşılan problemlerin başında geliyor. Aileler...
- Eklendi Aralık 5, 2024
- 0
-
Bu önlemler hastalığın yayılmasını engeller
Çocuklarda ve bebeklerde yaygın görülen bir akciğer enfeksiyonu olan bronşit,...
- Eklendi Kasım 25, 2024
- 0
-
“Annemde de vardı bir şey olmadı!” diyerek ihmal etmeyin!
Adet sırasında aşırı kanama, şiddetli adet ağrıları, tekrarlayan ve geçmeyen...
- Eklendi Kasım 18, 2024
- 0
-
Novakid: Geleceğin meslekleri İngilizce’nin yardımıyla daha erişilebilir hale gelebilir
İngilizce gibi yabancı bir dil öğrenmek, yaşlanmayı yavaşlatmaktan yaratıcılığı geliştirmeye...
- Eklendi Kasım 6, 2024
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Genital bölge yağ enjeksiyonu ile ilgili merak edilenler
Estetik denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan olmasa da kadınlar...
- 17 Haziran 2024
- 0
-
Seyahat süresince çok uzun süre hareketsiz kalmayın
Sevgili anne adayları; Biliyorsunuz önümüzde uzun bir bayram tatili...
- 8 Nisan 2024
- 0
-
Hepinize keyifli bir gebelik süreci diliyorum
Sevgili anne adayları merhaba. Ben, Kadın Hastalıkları ve Doğum...
- 3 Nisan 2024
- 0
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
0 yorum