Annelerin Emzirme Tercihlerini Araştırdı…

5 Ekim 2022

Ebeveynler ve bebekleri için her zaman en iyi çözümleri sunan Philips Avent, Dünya Emzirme Haftası Araştırması ile emzirme ve anne sütünün önemine dikkat çekti. Anne karnından başlayarak, bireylerin yaşamları boyunca daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürdürebilmelerini hedefleyen Philips, Dünya Emzirme Haftası öncesinde, Philips Pregnancy+ uygulaması üzerinden, 25 ülkede 6 bin anne ile emzirme deneyimleri hakkında global bir araştırma yaptı.

Global Emzirme Araştırmasına göre, dünya genelinde annelerin yaklaşık üçte ikisi, ‘normal’ olarak kabul edilirse toplum içinde daha rahat ve güvenli bir his ile bebeklerini emzirebileceklerini vurguladı. Toplum içinde emzirmeye sıcak bakmayan annelerin yüzde 52’si ise bu kararı almalarındaki en önemli etkenin ‘Tanımadıkları kişilerin yanında emzirmekten rahatsızlık duyma ve tereddüt yaşama’ olduğunu belirtti.

Türkiye’de 240 annenin katıldığı araştırmada dikkat çeken sonuçlar
Türkiye’den araştırmaya katılan annelerin yüzde 49’u, toplum içimde emzirmenin kendileri için uygun olmadığını belirtirken, yüzde 30’u toplum içinde emzirmeye sıcak baktığını bildirdi. Ülkemizdeki annelerin yüzde 21’i ise buna henüz emin olmadığını dile getirdi.

Toplum içinde emzirmeyi uygun bulmayan 169 annenin yüzde 50’si, ‘Halka açık yerlerde emzirmeyi uygunsuz buluyorum’, yüzde 43’ü ‘Emzirme kendime sakladığım özel bir konu’, yüzde 33’ü ise ‘Tanımadığım insanların yanında emzirmek beni rahatsız ediyor/utandırıyor’ dedi.

‘Bebeğinizi toplum içinde emzirmenizde sizi motive eden şeyler nelerdir?’ sorusuna Türkiye’de toplum içinde emzirmeye sıcak bakan annelerin yüzde 75’i ‘Bebeğimi ihtiyaç duyduğu anda beslemek istiyorum’, yüzde 64’ü ise ‘Emzirmenin doğal/normal olduğunu göstermek istiyorum’ yanıtlarını verdi.

‘Toplum içinde emzirmek konusunda sizi kendinizden emin ve rahat hissettirecek olan şey nedir?’ sorusuna Türkiye’de araştırmaya katılan annelerin yüzde 46’sı, ‘Bebeklerin toplum içinde emzirilmesi normal kabul edilirse’ yanıtını verirken, yüzde 32’si eşlerinden destek görmeleri halinde toplum içinde emzirebileceklerini belirtti.

Hatice Vanlıoğlu: “Ebeveynleri desteklemek ve hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz”
Philips Kişisel Sağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Direktörü Hatice Vanlıoğlu, “Yapmış olduğumuz Global Emzirme Araştırması, bize sağlıklı gelecek nesillerin yetiştirilmesi için anne sütü ve sürdürülebilir emzirmenin önemini bir kez daha gösterdi. Anne sütü, bebeğin hem sağlık hem de psikolojik gelişimini etkilerken, bebekle anne arasında olan güven duygusunun ve bağın da geliştirilmesine yardımcı oluyor. Annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmeleri için ihtiyaçları olan desteği sağlayarak, emzirme yolculuklarında inovatif ve hayatlarını kolaylaştıran ürünlerimizle yanlarında yer alıyoruz. Ayrıca yaptığımız sosyal sorumluluk projelerimizle de anneleri emzirme yolcuklarında destekliyoruz. 2015 yılında başlattığımız “Süt Saatim Projesi” ile de 240 şirkette süt odaları kurarak, 30 binin üzerinde anneye ulaştık” dedi.

Philips Avent Elektrikli Göğüs Pompası sayesinde rahat bir emzirme deneyimi
Annelerin daha rahat bir emzirme deneyimi yaşaması için geliştirilen Philips Avent Elektrikli Göğüs Pompası, kolay taşınabilir tasarımı ile de özgürlük sağlıyor. 8 farklı ayarıyla kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlarken akıllı hafıza fonksiyonu ile ayarlarınızı aklında tutuyor. Bu sayede dilediğiniz yerde ve dilediğiniz zaman süt sağma olanağı sunuyor. Kapalı süt sağma sistemi tüp kullanmayı ortadan kaldırarak, az parça ile zamanda da tasarruf imkânı sunuyor.

Natural Biberon ile doğal emme etkisi
Philips Avent, doğal emme etkili ultra yumuşak biberon emziğine sahip Natural Biberon’u göğüs yapısına benzer olmasıyla doğal emme etkisi sağlıyor. Natural Biberon, esnek spiral tasarımlı geniş, göğüs şeklindeki biberon emziği ile konfor sağlarken bebekler için doğal kavrama etkisi sunuyor. Bu sayede anne sütü ve biberonla beslemeyi birleştirme sürecini kolaylaştırarak kusursuz bir emzirme deneyimi yaşatıyor.

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir