Organik modası- Zeynep Gözübüyük

10 Mart 2017

Yeni doğan bebeklerin tenleri çok hassas oluyor, özellikle ilk 6 ay organik kıyafet ve organik deterjan tercih edilince içeriğinde kimyasal boya ve ilaçlar olmadığı için alerji, kaşıntı, iritasyon riski çok azalıyor. Kaliteli pamuk kullanıldığı ve organik boya ile boyandığı için yapıları yumuşacık oluyor, bebekler çok rahat ediyor. Sadece bebekler değil, çocuklar hatta bizler bile. Şahsen ben organik bir ürün giydiğimde farkı çok net görebiliyorum. Geçmişte bir organik marka sahibesi olarak Türkiye’deki organik markalara gelişebilmeleri için destek olmak gerektiğini düşünüyorum, o sebeple bu ay size bir markadan söz etmek istiyorum.

Organickid’in ana koleksiyonu organik tekstil ürünlerinden oluşuyor. Ancak ürünleri çok çeşitli… Markanın yaratıcısı sevgili Merve Hanım bir girişimci anne. Bir anne özeniyle markasını geliştirmeye çalışıyor. Anneler sitelerine girdiğinde bebekleri, çocukları için birçok ihtiyacı tek seferde karşılayabilsin istemiş ve kendi üretimi olan organik kıyafetlerin yanına yurtdışında beğendiği, kızı için aldığı ve severek yediğini gördüğü ürünlerin de Türkiye distribütörlüğünü almış. Ürün gamından kısaca bahsetmek gerekirse:
• Doğumdan 6 yaşa kadar sertifikalı organik kıyafet ve aksesuarlar
• Hem çocuk hem yetişkinler için banyo ve kişisel bakım ürünleri
• Organik Bebek bezi ve ıslak Mendili
• Hem çocuk hem yetişkinler için organik Makarna
•Organik kurabiye, dondurma ve atıştırmalıklar

Biz Ayşe’yle yaklaşık dört aydır birçok ürününü deneyimlemeye fırsatı bulduk ve hepsinden gerçekten çok memnun kaldık. Organik tekstil ürünlerinin kalitesi ve yumuşaklığının yanı sıra desenleri ve modern tarzı çok hoşuma gitti.

Organik konusunda çok yanlış kullanımlar var, bu marka çok köklü bir iplik üreticisine ait o anlamda çok güvenilir, sertifikalı organik ve bence en önemlisi denediği her üründe çok rahat etti Ayşe. Pijamaları yumuşacık ve kalın, lastikleri çok güzel ne sıkıyor ne beli açılıyor. İç çamaşırları da kalın koton kumaş, fanilalar uzun, açılmıyor, külotları likralı ve kupları çok geniş tam sarıyor. Denerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Fiyatları organik olmasına rağmen üretim adetleri yüksek olduğu için piyasaya göre çok uygun.

Bir de Ayşe’nin bayıldığı makarnaları var. %30’u organik sebzeden oluşuyor, buna rağmen pişirirken dağılmıyor. Tadı da nefis. @zeynepgozubuyuk hesabımda #boncukyemekte etiketinin altında makarna yerken videoları da var.

Siz de organikle ilgili daha geniş bir bilgi almak, ve ürünlerini incelemek isterseniz websitelerini ziyaret edebilirsiniz: organickid.com.tr
anneden

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir