Bedensel ve Ruhsal Bir Arınma: Detoks- Zeynep Gözübüyük

2 Şubat 2017

Bedensel ve Ruhsal Bir Arınma: Detoks
Hayatta yapamam dediğim bir şeyi daha yapabilmenin mutluluğuyla yazıyorum bu satırları. DETOKS! Hem de hiç aç kalmadan ve yüksek dozda huzurla. Ama kendi kendime değil, zaten siz de kafanıza göre kesinlikle yapmayın. Detoks yanlış veya eksik yapılırsa faydası değil zararı var. Bir kere amaç kilo vermek olmamalı. Amaç sağlıklı bir arınma olmalı. Bu kirli dünyada vücudumuzda biriken toksinleri atmak, ödemi atmak, birkaç gün bedeni, mideyi dinlendirmek, biraz içe dönmek, bedeni izlemek, hafiflemek olmalı. Biz detoks deneyimimizi The LifeCo Bodrum’da yaşadık Murat’la birlikte. Eşinizle gitmek harika bir deneyim. O huzuru birlikte yaşamak. En yakın arkadaşınızla da gidebilirsiniz, eminim çok keyif alırsınız. 10 yıllık bir deneyimleri ve inanılmaz bir ilgileri var. Doktor kontrolünde, konunun uzmanları eşliğinde yapıyorsunuz.
zeynep_subat-(2)

Yanlış bildiklerim
• Bir kere detoks açlık demek değilmiş, ben açlıktan başım ağrıyacak sanıyordum, halbuki vücudun ihtiyacı olan besinler gerekli sıklıkta veriliyor. Zihin başka şeylere yönlendiriliyor ve açlık hissedilmiyor.
• Sadece meyve sebze suyu içmekle olmuyormuş, zaten meyve minimumda sadece 1 kez, o da sulandırılmış oluyor, yeşil sebze suları içiliyor, ama o da yeterli gelmiyor, mutlaka lif ve probiyotiklerle desteklenmesi gerekiyormuş.
• Başımı açlık ağrıtmadı ama detokstan birkaç gün önce kahveyi kesmek ağrıttı. Detoks öncesi zorlandığım tek şey diyebilirim. Günde 6 kahve içen bir insan olarak kesince canım kahve çekmedi ama başım 2 gün çok ağrıdı. Neyse ki merkeze vardığımızda geçmişti.
• Günde 8 bardak, mümkünse alkali su içmek gerekiyormuş.
• Detoks adı üstünde toksinleri atmak. Evde yaparken sadece idrar yoluyla atılabiliyor ve daha uzun sürüyormuş. Burada yürüyüş, yoga gibi hafif egzersizlerin yanı sıra gün boyu sauna, buhar gibi desteklerle ter atılarak daha etkili bir sonuç elde ediliyor.
• Etrafta sizi uyaran yiyecekler olmaması çok büyük yardımcı. Evde olsam acıktıkça buzdolabı faresi gibi kapağı açar dururdum kesin. Çabuk pes edebilirdim. Ama bizim aklımıza bile gelmedi. Çünkü istesek de yoktu, beyin kabul etti hemen.

zeynep_subat-(3)• Kilo vereceğim diye kasmayın. Hafifliyorsunuz, şişliğiniz iniyor, bedeniniz inceliyor, kilo da elbet gidiyor ama önemli olan dönüşte bu hafifliği korumak.
• İnsan detoks yaparken hem bedenini hem zihnini dinlendiriyormuş. Bütün gün günlük telaşlardan uzak kalmak ve bedenimdeki değişimleri izlemek bana inanılmaz iyi geldi. Bir de çok faydalı bir workshopa katıldık. The LifeCo’nun Mutfak Şefi Fazıl Alaşahin’den sağlıklı meyve/sebze suları ve raw food yani çiğ yemek tarifleri öğrendik. Bu konuda uzun yıllardır çalışan biri ve sürekli tarif üretiyor. Örneğin yumurtasız mayonez, kajudan krem peynir, bademden peynir, raw hamburger, unsuz pide yapıyor. Bize karaciğer temizleyen meyve suyu, badem sütüyle chia puding, unsuz sebzeli dürüm, kajudan peynir yaptı.

zeynep_subat-(1)
Karaciğer temizleyen meyve suyunun tarifini paylaşmak istiyorum sizinle:
•1 limon suyu
•1 greyfurt suyu
•1 diş sarımsak
•1 parmak kadar zencefil
•1 tatlı kaşığı toz Cayenne biberi

Yavaş ve ezerek sıkan “slow juicer” la sıkılıyor ama limon ve greyfurtun kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp katı meyve presinde de deneyeceğiz biz. Bu kür günde 2 kez içmek üzere 3 gün tekrarlanıyor. Yılda 5-6 kez tekrarlanabiliyor. Çok değişik ve güzel, yenilik dolu, çok yoğun, inanılmaz huzurlu ve tertemiz bir 3 gün geçirdik. Bundan sonra kendi kendime neler yapabilirim onları da öğrendim. Harika mesajlar aldım. Beslenme, sağlık ve içsel iyileşme ile ilgili yeni bir vizyon kattı bana bu deneyim. Ve çok tatlı insanlar tanıdım, dünyanın dört bir yanından yeni arkadaşlarımız oldu. Instagram (zeynepgozubuyuk) ve Bu ay yeni açtığım Youtube kanalımda (Zeynep Gozubuyuk) bana iyi gelen ne varsa paylaşmaya devam edeceğim, umarım sizlere de iyi gelir. İnanın düşündüğünüz kadar zor değil. Yeter ki doğru yapın. Hayatta hiçbir şey için yapamam dememek lazım. Ben 35 yaşımdan sonra öğrendim bunu. İstemek ve başlamak yeterli. Umarım siz de bu yazımdan güç alır, benim gibi harika bir deneyim yaşar, bedensel ve ruhsal olarak kendinizi harika hissedersiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir