Anneden anneye- Zeynep Gözübüyük

1 Nisan 2016

30 haftalık hamileyim. Kundak kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bebeğim doğmadan almalı mıyım? 
Bence kundak ihtiyaç halinde alınabilecek bir ürün. Ben denedim, Ayşe çok ağlayarak uykuya geçen kolik bir bebekti, o yüzden denedim ancak 1 aylıkken bile kollarını zorlayıp içinden çıkarttı. Ben kendim tam ayarlayamam diye düşünerek hazır cırtcırtlı kundaklardan denemiştim ama 2-3 kez kullandıktan sonra rahat edemediğini fark ettim. Doğduktan sonra uykuya kolay geçemeyen, ağlayan, elini kolunu yüzüne çarpıp uyandıran bir bebeğiniz olursa kundak deneyebilirsiniz. Çok memnun kalan anne var.
Ben Ayşe’yi ilk 2 ay yan yatış yastığında, sonrasında başını kaldırıp döndürdüğünü gördükten sonra yüzü koyun yatırdım ama yine de sık sık kontrol ettim. Hem kendi kendine çarpmalar bittiği için daha az uyandı, hem de karnının üstüne yattığı için gazına iyi geldi. Ama burada önemli olan başını kaldırabiliyor olması. Yüzünün ve burnunun kapanması çok tehlikeli bir durum çünkü.
orig-blue-moon
Bebeğim 30 haftalık prematüre doğdu şu anda 8 aylık, sağlığı yerinde olduğu için çok mutluyum ancak çok iştahsız ve bu beni çok üzüyor. Ne önerirsiniz?
Prematüre bebek anneleri haklı olarak bebeklerinin gelişimi ve beslenmesiyle ilgili çok daha hassas oluyorlar. Burada ben size deneyimli bir prematüre annesi arkadaşımın paylaşımlarını izlemenizi ve ihtiyacınız olursa onunla iletişime geçmenizi önereceğim. Çünkü aynı durumları yaşamış bir annenin deneyiminin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Youtube’de “İrem Güzey iştahsız bebek” diye aratırsanız hem onun bu konudaki deneyimlerini öğrenebilir, hem de başka birçok başlık altında videolarını izleyebilir fikir edinebilirsiniz.
Bebeğim 3 aylık. Organik uyku arkadaşı arıyorum, tavsiyenizi almak isterim.
En son İzmir ziyaretimde Mariposa mağazasında çok tatlı organik uyku arkadaşları gördüm. Makinada yıkanabilen %100 organik pamuklu kumaştan üretilen bu yumuşacık uyku arkadaşlarını ben çok sevdim. Zürafa, ayıcık, köpek, birkaç farklı seçenek vardı, sitesinden veya Instagram dan Mariposa Newborn u aratarak bakabilirsiniz.

Ayın favori kitapları:

Tombik Ayı Acıkınca 
Çok tatlı bir seri Tombik Ayı serisi. Şiir gibi kafiyeli yazımıyla hem kolay okunuyor hem de konusu Ayşe’nin çok hoşuna gidiyor. Hikayedeki kahramanlar çok tatlı. Arkadaşlık, paylaşma gibi değerleri içeriyor. Çizimleri de çok güzel.
İkinci kitabımız yine Cemile serisinden Cemile Ata Biniyor. Midillileri hangi çocuk sevmez ki? Bu hikayesinde de Cemile at sevgisini bir adım öteye taşıyor ve midilliye binmeye gidiyor. Onlardan da korkmamayı öğreniyor. Cemile serisinin neredeyse tüm kitaplarını çok seviyoruz zaten. Üçüncü favori kitabımız Maşa ve Koca Ayı Saklambaç oynuyor. Bu ayın favori oyunu da saklambaç olduğu için bu kitabı aldım, Ayşe de haliyle çok sevdi.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir