9 yaşındaki tenisçimiz birinci oldu

5 Ocak 2016

EgeandNadalmubadala

9 yaşındaki tenisçimiz Ege Topkoç Birleşik Arap Emirlikleri tenis turnuvasının birincisi oldu!

Her yıl 31 Aralık – 2 Ocak tarihleri arasında düzenlenen tek erkekler Mubadala Tenis Turnuvası’nda 10 ve 10 yaş altı kategorisini kazanarak Birleşik Arap Emirlikleri birincisi olan Ege Topkoç Türk ve dünya tenis dünyasının yıldızı olmaya aday. Bu yıl dünyanın en ünlü tenisçilerinden Rafael Nadal, Stan Wawrinka, David Ferrer, Milos Raonic gibi yıldızların katıldığı turnuva, Ortadoğu bölgesinin en büyük tenis turnuvası olarak dikkat çekiyor. Mubadala Cup’da 10 yaş ve altı kategorisinde yarışan 9 yaşındaki Türk Tenisçi Ege Topkoç 2015 yılının birincisi olarak Türkiye’nin gururu oldu. Turnuvada 10 yaş, 12 ve 14 yaş kategorilerinde tüm dünyadan 350 sporcu yarıştı.

Ege Topkoç Dubai şampiyonu olarak katıldığı turnuvanın finallerinde Abu Dhabi şampiyonunu yenerek Birleşik Arap Emirlikleri birincisi oldu. Ödül alarak dünyanın ünlü tenisçisi Rafael Nadal ile tanışma ve tenis oynama şansını yakalayan Ege Topkoç çok mutlu olduğunu ve bu anı ömür boyunca unutamayacağını söyledi.

Tenise 5 yaşında başlayan ve ATP’de profesyonel tenis oynamış İspanyol ve Avustralyalı koçlarla çalışan Ege Topkoç, 5 yıldır Dubai’de ailesiyle yaşıyor.

 En büyük hayalinin Wimbledon tenis turnuvasını kazanan ilk Türk Tenisçi olmak olduğunu söyleyen Ege’ye başarılar diliyoruz.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir