Küçük adımlarla uzun yollar katedelim

3 Mayıs 2019

Bu sene kışın çok uzun sürmesi, Mayıs ayını daha da çok istekle beklememize yol açtı. Sonunda bahar geldi, güzel 23 Nisan kutlamaları sonrasında, artık baharın tadını çıkartma zamanı. Alerji ve hastalık mevsimi olarak da bilinen baharın tadını çıkartmaya hazırlanan aileler için hazırladığım, konu ile ilgili önerileri içeren listeyi sizlerle paylaşmak istedim:

  • Bağışıklık sisteminin en büyük destekçilerinden biri egzersiz. Temiz havada yürüyüş, oyunlar, bisiklete binmek gibi etkinlikler çocuklar için çok uygun olacaktır.
  • Terletmeyen kıyafetler seçmeli, terledikçe kıyafetler hemen değiştirilmelidir.
  • Alışveriş merkezleri yerine parkları, açık havayı tercih etmek, kalabalıklarca tercih edilen bu alanlardan çocuklarımızı korumamıza yol açar. Özelliklede hafta sonları.
  • D vitamini almalarını önemseyelim. D vitamini enfeksiyonlardan korunmayı sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir. Günde bir saate yakın süre ile güneşten direkt olarak faydalanmalıyız.
  • “Mutlu Bir Sporcunun 24 Saati” seminerlerimizde de bahsettiğim gibi beslenme, bir çocuk için sağlıklı yaşamda büyük rol oynuyor. Mevsim sebze ve meyvelerine, kefir ve yoğurda bu mevsimde de ağırlık vermek, bol su tüketimini desteklemek çok önemli.
  • Sabah saatlerindeki alerjik tozlardan korunmak için evi sabah 10:00’dan sonra havalandırmak da faydalı olacaktır.

Mayıs ayı ailecek spor yaptığımız, keyifle hareket ettiğimiz, beden akıl ve ruh arası dengede kaldığımız, küçük adımlarla büyük yollar kat etmeye başladığımız bir ay olsun.

Mayıs ayı aynı zamanda yazın habercisi de olduğu için daha evvel de bahsettiğimiz #ailecesporyapiyoruz çalışmaları için de çok güzel bir ay çünkü yetişkinler de daha hareketli, daha kıpır kıpır ve itiraf etmek gerekir ki, yaz telaşında.

Gelin ailecek spor yapma, hareketlenme yollarına göz atalım.

Aile içinde ufak bir rekabete hazır mısınız?

  • Artık tüm akıllı telefonlarda adım ölçer var. Miniklere ise basit birer pedometre vererek ufak bir yarışma başlatabilir, konunun kazanmak değil, tatlı rekabet olduğu bu oyunda gün sonu hedefleri ile neşelenebilirsiniz. En az adım atan sofrayı toplar gibi.
  • Merdivenleri kullanmak küçücük ama çok etkili bir yöntem. Metroda veya ofiste veya küçük alışverişlerde, ailecek merdiven kullanın.
  • Telefon görüşmelerinizin uzayacağını mı anladınız? Spor ayakkabılarınızı giyin ve mobil olarak devam edin. Bir telefon görüşmesi bu anlamda oldukça verimli olacaktır.
  • Dans edin. Çocuklara bu aralar sevdiği müzikleri sorarak, hem hiç bilmediğimiz bir şarkı kategorisi ile tanışabilir hem evde bir mini disco yaşayabilirsiniz. Dans farketmeden hareket için müthiş bir yöntem.
  • Son olarak: köpek evlat edinin. Köpek sahipleri bilirler, isteseniz de istemeseniz de, söylenseniz de, köpek sahipleri çok yürür.

Aktif ve #aileceksporyapiyoruz diyeceğiniz bir ay dilerim.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir