Konuk Yazar – İrem Erdilek

4 Mayıs 2015

Anne olmak…
Doktor, avukat olmak gibi bir şey değil ki… Bitmeyen bir mesai.
Emekli de olamazsınız. Hayat boyu annesinizdir. Bir tanesinizdir. Bebeğiniz, içinizde oluşmaya başladığı günden itibaren artık başka bir şey düşünemezsiniz. Onun sağlığı, mutluluğu ve rahatı için yaşarsınız artık. Tırnağı kırılsa sizin canınız yanar. Çünkü o sizin parçanızdır. Canınızın içidir, dışıdır, her şeyinizdir.

Koray’a hamile kaldığımı anladığım gün tüm hayatım değişti. Dünyaya bakışım bile farklı artık.Sabırlı olmayı öğrendim önce. Sonra sevginin tam olarak ne olduğunu. Üstelik kendimi hiç olmadığım kadar da güçlü hissediyorum. Bu dünyada kimse beni üzemez, hiçbir şey beni yıkamaz. Ben anneyim çünkü. Bebeğim için her şeyi, herkesi bir kalemde silip atabilirim. Onun için değer. Onlar için her şeye değer. Hele şimdi iki çocukla süper kahramanım sanki. Başkalarını bilmem ama çocuklar için anneleri süper kahramandan daha ötedir. 10 kaplan gücündedir. Anne varsa sevgi vardır, güven vardır. Koray kardeşi olduğundan beri bana bunu hissettiriyor. Kardeş kıskançlığının sebebi anneyi paylaşamamak aslında.
Alin’in hayatımıza katılmasıyla birlikte gözle görülür bir sarsıntı yaşadık. Nasıl olmasın ki iki gün önce kucak kucağa olduğum oğlumla aramda biri vardı artı. Sandı ki Alin’i daha çok seveceğim, bütün ilgiliyi Alin’e göstereceğim. Ortalarda olmadığı zamanlarda onu bırakıp kardeşiyle gittiğimi zanneti bir süre. İki çocuklu hayatın en zor kısmı ikisini aynı anda mutlu etmeye çalışmakmış. Anne olmanın en zor kısmı da buymuş meğer. Ama anladım ki daha doğrusu hep beraber anladık ki koşulsuz sevgi varsa, güven varsa her şeyin üstesinden geliniyor. Buhranlı zamanlar daha kolay geçiyor.

Her gece ışıklarını kapatmadan önce ikisinin de kulaklarına fısıldıyorum, “Çok seviyorum. Canımsın, balımsın. Ben her zaman burada olacağım.” diye. Her gece hem de. Biri minicik elleriyle yüzümü okşayıp gözlerini kapatıyor, diğeri kocaman sarılıp ¨Ben de seni çok seviyorum annecim¨ diyor. Ben başka bir şey istemiyorum zaten. Hayat onları hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Şansları açık olsun. Ömür boyu benimle yaşamayacaklar elbette ama isterim ki kalplerinin bir köşesinde de bir yerim her zaman olsun.

Anne olmak 1-2 cümleyle de anlatılmıyor ki… İçimdeki coşkuyu, sevgiyi, endişeleri hatta hüzünleri hangi kelimelerle anlatabilirim bilemiyorum. Bulamıyorum. Onları düşününce kalbim daha hızlı atıyor.
Böyle bir şey işte…

İrem Erdilek
www.slingomom.com
irem@slingomom.com

 

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir