Nora Romi

6 Şubat 2015

GELECEK ÇABUK GELİYOR

Doğrusunu isterseniz burada ne yazmalıyım diye düşünürken köşemin adıyla da orantılı olarak kendimi sizlere karşı sorumluluk sahibi hissediyorum ve kafam o tarz yazılara gidiyor. Yazdıklarımla sizleri kollamak, olası sıkıntılara karşı hazırlamak durumundaymışım gibi hissediyorum.

Yaşlanıyorum, belki de ondandır!

Sizin çocuklarınız şimdi çok küçük, belki de daha karnınızda. O yüzden tutup da sizlere benim 14 yaşındaki minik devin neler yaptığını anlatmamın bir anlamı yok. Ama o bebekken babasıyla bu günlerin hayallerini kurduğumuzu hatırlarım. En büyük zevkimiz, Sinan’ı uyuttuktan sonra onun hakkında konuşmaktı. Nasıl bir çocuk olacak? Nasıl bir öğrenci olacak? Sivilceleri çıkar mı? Nasıl kızları beğenecek? Burnumuzdan getirir mi?

Yahu, bir durun! O daha bir bebek! Ne gerek var bunlara!

O günler çok uzakmış gibi geliyordu ama inanın çok çabuk geçiyor. Çocuğunuz ne olacaksa oluyor ama sizin yapmanız gerekenler hiç bitmiyor. Sizlere bir öneride bulunmak istiyorum. Sakın bunu bir reklam ya da bir amaçla yazıyorum sanmayın. Sadece bebeği olduğunda gelecek endişesi yaşayan ve o gelecek geldiğinde de bazı tecrübelerini ya da hatalarını objektif olarak görebilen biri olarak öneriyorum.

Kendinize hayat sigortası yapın. Sigorta firmalarıyla görüşün ve gelirinize göre uygun bir tanesi ile anlaşın. Ayırabileceğiniz bir miktarı mutlaka geleceğiniz için ayırın. Çünkü birden bire 45 olduğunuzda ve hayatta maddi manevi büyük tersliklerle karşılaştığınızda çok daha fazla panik oluyorsunuz. “Ya ben 40’tan sonra bir şeyleri oturtmuş olacağımı, rahat edeceğimi sanıyordum. Nerde bozuldu işler!” diye hayıflanabiliyorsunuz. O zaman da ‘keşke yıllar evvel bunu düşünseydim’ diyebiliyorsunuz.

Bu güvence, ileride içinizin çok daha rahat etmesini sağlayacaktır. Ne de olsa emekli olduktan sonra daha uzun yıllar yaşayacaksınız, belki çocuğunuzun evlendiğini, torun sahibi olduğunuzu hep emeklilikten sonra göreceksiniz. O yüzden hem kendinizin hem de çocuklarınızın geleceği açısından bu gerçekten önemli. Zamanı geldiğinde elinizde birikmiş bir para olacak ve bunu ister kendinize, ister çocuğunuza ayırabileceksiniz.
Her zaman her şeyin en iyisini vermek istediğimiz çocuklarımız için her şey…

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir