Evet, artık bebek değilsin Mimi!-Fatih Türkmenoğlu

3 Mart 2016

Kendinden bir sınıf aşağıda olanlara bile “o bebek” diyerek yukarıdan bakmalar… “Gel sana şu yemeği yedireyim” dediğimizde, “ben bebek değilim” diye kafa tutmalar… Evden çıkarken mutlaka koluna bir çanta takıp ara sıra kimselere çaktırmadan annenin rujunu denemeler…

Evet Mimi, sen artık dolu dolu 6 yaşındasın. Yazıyla: Altı! Tam bir çocuksun, Allah’a çok şükür ki sağlıklısın, enerjiksin, normalsin. Bebek değilsin, ama daha çok çocuksun.

IMG_0896

Küçücük bir yavrusun sen. Elleri, ayakları, kolları öpülen; geceleri kabus görüp anneyle babanın yanına gelen, akşam gezmesinden sonra eve kucakta taşınıp odasına yerleştirilen bir yavrusun. Evin en küçüğü, neşe kaynağısın. Çizgi filmleri ağzı açık seyreden, gördüğü hiçbir çocuk parkının yerini unutmayansın…

Herkes karakteriyle doğar derler. Sonra da pek az değişir, biraz öğrenir, azıcık şekillenir derler… Sen, başkasın. Bazen bakıyorum da, içimden “Mimi, nasılsan öyle kal” diye geçiriyorum inan. Öyle sevecen, öyle içten, sohbetini kahkahalarla harmanlayan, insanı yumuşacık ısıtan bir halin var ki… Yok yok, sen bambaşkasın.

Ve artık 6 yaşındasın. Yazıyla: Altı.

Okumaya başlamak üzeresin. Henüz okulda öğretmediler, ama sen söktü sökecek basamağındasın. Malzemelerini, çantalarını, oyuncaklarını, programını gayet etkin bir şekilde kontrol etmeyi beceriyorsun. Büyük insanlar gibi baştan sona bir oyunu izleyebiliyor, filmler hakkında konuşabiliyorsun. İnsanoğlunun nereden gelip nereye gittiğini, bu hayatın amacını, nasıl yaşanması gerektiğini hep merak ediyorsun. Bazen bizlerden çok daha akıllı cümleler kurup, fikirler ortaya atıyorsun.

Evet Mimi, sen artık bebek değildin. Altı (6) yaşındasın, bak hem yazıyla hem rakamla yazdım sana…

İnşallah çok daha büyüyeceksin. Allah sağlık versin; upuzun ve çok mutlu bir yaşamın olsun dilerim ki.

Ama böyle kal n’olur. Dünyayı hep aydınlat, şimdi yaptığın gibi. Hep iyilerin tarafında, korkusuzca yaşa. Kendine ve başkalarına zarar verecek herşeyden uzak dur. Her anını, çok faydalı şeylerle doldur. Güzel dostluklarla, iyi kitaplarla, harika bir aileyle yaşlan.

Ve her zaman, seni çok sevdiğimizi bil.

İyi ki doğdun Mimi. İyi ki benim küçük kızımsın. Her zaman, her yerde…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir