Anneden Anneye – Zeynep Gözübüyük

2 Ocak 2017

zeynep_gozubuyuk_anneden_anneyeHamileliğimin 20. haftasındayım. Doğumla ilgili korkularım var. Etraftan sürekli korkunç normal doğum hikayeleri duyuyorum. Korkumu nasıl aşabilirim?
Öncelikle negatif hikayeleri okumamanızı, negatif yorumlara kulak tıkamanızı öneririm. Pozitif doğum hikayelerini zeynepgozubuyuk.com dan okuyabilirsiniz. Sizinle minik bir bölüm paylaşmak isterim: “Odadaki herkes bebek için hazır bekliyordu ve ben son çabalarımı gösteriyordum. Ve sonunda saat 14:35’te tüm nefesimle kızımı eşimin ve annemin heyecanlı ve gözleri yaşlı bakışları arasında dünyaya getirdim. Onun suyla kaplı vücudu, uzun kafası ve gür saçlarını gördüm. Bebeğimin çığlıkları yeni hayatımızın habercisiydi sanki.  Eşimden kordon bağını onun kesmesini istemiştim, tereddüt ettiğini hatırlıyorum ama sonra kesebilmiş. Sonrası ise tarif edilemez bir rahatlama doğum sonrası dikişlerin verdiği sıkıntılara rağmen. Doğumumun sancılarla başlamasını istiyordum öyle oldu, odada doğum istiyordum öyle oldu, eşim ve annem yanımdaydı. Kesi atılmasın istiyordum çok şükür ona da gerek kalmadı. Kızımı sağlıklı bir şekilde doğurabildim. Şükredecek o kadar çok şey vardı ki. Evet uykusuz geceler başlayacaktı, evet hayatım değişecekti artık ama doğduğu an bana öpmem için uzattıklarında ben kızıma bağlanmıştım bir kere.”Hamileliğinde birlikte yoga yaptığımız sevgili Ceren’in Vera’sıyla kavuşma hikayesinden. Devamı zeynepgozubuyuk. com’dan okuyabilirsiniz. Yeni senede doğum hikayelerine devam edeceğimin müjdesini de vereyim bu vesileyle. Ayrıca sevgili arkadaşım Elif Doğan’ın blogu blogcuanne.com ‘da da Pozitif Doğum Hikayeleri var, onları da okuyabilirsiniz.
zeynep_ocak_2017
Çocuğum için hem eğitici, zeka geliştirici hem de eğlenceli oyunlar arıyorum, ne önerirsiniz?
Biz Ayşe’yle 2 aydır Aybino oyunlarıyla uzun saatler oynuyoruz. Özellikle kart ve kutu oyunları çok güzel. Aybino oyunlarında duygular, drama, sorumluluklar, sebep-sonuç ilişkisi çok fazla kullanılıyor. Motor gelişimini destekleyen oyunları da çok. Çocukla birebir konuşarak, tartışarak oynanan oyunlar olduğu için ebeveyn çocuk iletişimini inanılmaz doyuran bir oyun serisi. Biz oyunların yaratıcısı Uzman Psikolog Ayben Ertem ile Aybino’yu ebeveynlere daha iyi aktarabilmek adına uzun uzun videolar çektik. Ocak ayında hepsi Youtube kanalımda olacak. Oradan da izleyerek daha iyi tanıyabilirsiniz. Ayben.com.tr veya instagram’da Aybino olarak da bulabilirsiniz.

Ayşe’nin kitaplığı
Mamut Yıkama Rehberi
Herhalde 1 yaşında yoktu aldığımda, hala keyifle okuyoruz, Ayşe de her seferinde gülüyor. Sesimi biraz değiştirerek okuyorum çok eğleniyor. Pearson yayınlarının birçok kitabı gibi çok güzel. Bebeklikten itibaren alınabilir.
Cemile Hayvanat Bahçesine Gidiyor
Cemile serisinden birçok kitap yazmışımdır bu köşede. Hayvanat Bahçesi de çok güzel. Çocukların değişik hayvanları tanımasına fırsat veriyor. Cemile zaten ailemizden gibi oldu artık.
Cesur
Sıcacık bir kitap. Kocaman bir ailenin şapşal ama bir o kadar tatlı köpeği Cesur’un hikayesi. 1001 Çiçek yayınlarından. Bir de Cesur Aşık Oluyor var. O da çok güzel. Ayşe yine çok küçüktü aldığımda, çok çok seviyor.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir