Prima ve UNICEF ile 1 Hayat Dilemeye Ne Dersiniz

5 Aralık 2015

Prima_Davet

 

21 ülkede yaklaşık 71 milyon anne ve bebeğin hayatını tehdit eden Anne ve Yenidoğan Tetanosu’nu ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amacıyla, Prima ve UNICEF’in sürdürdüğü “1 Paket = Hayat Kurtaran 1 Aşı” kampanyası 10’uncu yılına girdi.

17 ülkede Anne ve Yenidoğan Tetanosu’nu ortadan kaldıran ve 10’uncu yılını #1HayatDiliyoruz ile karşılayan Prima ve UNICEF, yalnızca raflardan değil sosyal medya üzerinden de kullanıcılarla aşı bağışlamaya devam ediyor.

Sosyal medyadan sadece #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketlerinin birlikte paylaşıldığı her gönderi karşılığında Prima tarafından UNICEF’e bir aşı değerinde bağış yapılıyor.

P&G’nin lider bebek bezi markası Prima’nın bugün ve yarının bebeklerinin sağlıklı ve mutlu gelişimini sağlamak amacıyla UNICEF’le birlikte, Anne ve Yenidoğan Tetanosu’nu tüm dünyada bertaraf etmek için 2006 yılında başlattığı 1 Paket = Hayat Kurtaran 1 Aşı kampanyası, 10’uncu yılını sosyal medyaya özel hazırladığı kampanya ile karşıladı. Her 11 dakikada bir bebeğin Anne ve Yenidoğan Tetanosu’ndan hayatını kaybettiği gerçeğinden yola çıkan Prima, kampanya kapsamında sosyal medyadan yapılan paylaşımlar karşılığında bir anne ve bebeğinin korunması için gerekli aşı bedelini UNICEF’e bağışlıyor. Kullanıcıların, sadece #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketleri ile birlikte sosyal medyadan paylaştıkları tüm gönderiler karşılığında Prima, her kullanıcı adına UNICEF’e bir aşı değerinde bağış yapıyor. Kampanyaya kullanıcılar kampanyaya özel çekilen videoları aynı etiketler ile paylaşarak katılabiliyor.

Her yıl yaklaşık olarak 49 bin bebeğin doğumunun ardından yaşamının ilk ayı içerisinde hayatını kaybettiği hastalığın, dünya üzerinden yok edilmesi için kampanya da 2006 yılından bu yana 300 milyon aşı bağışlanırken, 500 bin bebeğin hayatı kurtarıldı. Bu yıl da Türkiye’den aşı bağışında bulunulması planlanan kampanya kapsamında, son 10 yılda 17 ülkede anne ve yenidoğan tetanosu bertaraf edilmiş oldu.

Sadece #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketini birlikte kullanarak kampanyaya destek vermek isteyen kullanıcılar aşağıdaki yöntemleri izleyebiliyor;
• Prima Facebook sayfasından paylaşılan UNICEF & Prima #1HayatDiliyoruz videosunun beğenilmesi ve/veya paylaşılması
• Sadece #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketlerini birlikte kullanarak Instagram ve Twitter başta olmak üzere sosyal medya üzerinden gönderi paylaşılması
• Youtube Prima sayfasının ziyaret edilerek, şu videoların seyredilmesi ve/veya #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketlerini birlikte kullanarak sosyal medyadan paylaşılması: https://www.youtube.com/watch?v=jrW_PZmKomY&feature=youtu.be; https://www.youtube.com/watch?v=ssqrmjtKH8g&feature=youtu.be

17 Ülkede Anne ve Yenidoğan Tetanosu Ortadan Kaldırıldı!
Günümüzde, hala 21 ülkede 71 milyon anne ve bebek, ölümcül ancak bir aşı ile kolayca önlenebilen bir hastalık olan Anne ve Yenidoğan Tetanosu’na karşı koruma bekliyor. Bugüne kadar Prima ve UNICEF’in yürüttüğü 1 Paket = Hayat Kurtaran 1 Aşı kampanyası ile Burkina Faso, Kamboçya, Kamerun, Fildişi Sahili, Gabon, Gana, Gine Bissau Cumhuriyeti, Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti, Liberya, Madagaskar, Moritanya, Myanmar, Senegal, Tanzanya, Timor Leste, Sierra Leone ve Uganda’yı kapsayan 17 ülkede anne ve yenidoğan tetanosu ortadan kaldırıldı.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir