Elektrikli Göğüs Pompası emzirme sürecine nasıl destek olur?

12 Ağustos 2021

-Weewell’in katkılarıyla- 
Anne sütü bir bebek için en önemli besin kaynağıdır. Ancak son derece hassas olan emzirme sürecinde, bebeğin acıktığı saatler anneler için her zaman uygun saatler olmayabilir bu durumda emzirme, yorucu ve hatta yönetilemez hale gelebilir. Sütün gelmediği ya da annenin bebeğinin yanında olamadığı anlarda, bebeğin beslenmeye devam edebilmesi gerekmektedir.

Anne sütü, anne ve bebek arasında oluşan bağı kuvvetlendiriyor
Psikolog Sena Karabiber:
“Anne sütü, anne ve bebek arasında oluşan bağı kuvvetlendirmekle birlikte, bebeklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimi için son derece önemli bir yere sahiptir. Emzirme sürecinde anne ve bebeğin temas içinde olması duygusal bir bağ oluşturarak bebeğin anneye olan güven duygusunu pekiştirmektedir. Yine bebek için gerekli vitamin ve minerallerden oluşan anne sütü bebeği her türlü enfeksiyonlara karşı korumakta ve bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Aynı şekilde bebeğini düzenli olarak emzirebilen annelerin de fiziksel sağlığının, uyku düzeninin ve genel psikolojik durumunun çok daha pozitif yönde ilerlediği bilinmektedir. Anne sütünün önemini bilen ve bebeğini emzirmek isteyen annelerde, sütünün yetersiz olması, bebeğin memeyi reddetmesi veya çevre baskısı sonucu oluşan bazı kaygılar görülebilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki annenin sakin, sabırlı ve mutlu olması, bebeğini en iyi şekilde emzirebilmesi ve bebeği ile sağlıklı bir etkileşimde kalabilmesi için çok önemlidir. Emzirme döneminde bazı fonksiyonel ürünlerden yararlanılması, gerekli durumlarda bir emzirme danışmanına başvurulması sürecin çok daha sağlıklı ve rahat geçirilmesinde faydalı olacaktır.”

Her an bebeğinin yanında bulunamayan, sütü kolay gelmeyen, bebeği memeyi reddeden ya da çalışma hayatında olan anneler; sütünü saklamak veya artırmak, süt kanallarını rahatlatmak ve bebeğin daha kolay emebilmesi için meme uçlarını belirginleştirmek amacıyla göğüs pompalarının desteğine başvurmaktadır.

Neden Elektrikli Göğüs Pompası tercih etmeliyiz?
Göğüs pompası seçimi, annenin kullanımına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Günümüzde manuel ve elektrikli göğüs pompaları emzirme süreci için tercih edilmektedir. Ancak manuel pompaların fiziksel çaba gerektirmesi, her iki göğüs için ayrı ayrı harcanan fazladan vakit ve bu yüzden artan stres seviyesi, anneleri daha fonksiyonel ve konforlu olan elektrikli göğüs pompalarına yöneltmektedir.

Sağım anında annelerin sadece arkasına yaslanıp rahatça sütünün sağılmasına odaklanması, yeterince süt sağabilmek için dingin ve huzurlu olması önemlidir. Aynı anda çift taraflı, doğal ve maksimum rahatlıkta sağım yapabilen elektrikli göğüs pompaları, bu süreci anneler için son derece kolay ve huzurlu kılmaktadır. Göğüs pompasını seçerken, bebeğin emiş stiline ve gücüne en çok benzeyen vakum özelliğine dikkat edilmelidir.

Ultra sessiz çalışabilen elektrikli göğüs pompaları, süt sağım işlemini annenin ve bebeğin keyfini bozmadan ve yormadan gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Aynı anda sağım imkânı sağlayan çiftli elektrikli göğüs pompaları sayesinde zamandan kazanan anneler, bebeklerine ve diğer işlerine daha fazla vakit ayırabilmektedir.

Gıda teması sağlayan göğüs pompaları BPA free malzemeden üretilmeli!
Göğüs pompaları anne sütüyle temas edeceğinden, plastiğinde kullanılan bileşenler konusunda dikkatli olunmalı.

Uzmanlar ve bilinçli annelerin, zararı konusunda hemfikir olduğu BPA kaçınılması gereken bir kimyasal bileşendir. Bisfenal A olarak bilinen BPA, plastikleri sertleştirmek, bakterileri yiyeceklerden uzak tutmak veya pas oluşumunu önlemek için kullanılan bir kimyasaldır. BPA’nın potansiyel tehlikeleri fark edildikten sonra, dünya genelinde, özellikle çocuklarla bağlantılı ürünlerde yasaklanmıştır.

Göğüs pompası seçiminde ürün ambalajı üzerinde mutlaka BPA Free malzeme ile üretildiğine dair ibarenin var olmasına dikkat edilmelidir.

Bebek elektroniği alanında Türkiye’nin pazar lideri markası Weewell, tüm bu ihtiyaçlardan yola çıkarak, emzirme kategorisine eklediği yeni WPT250 Elektrikli Çiftli Göğüs Pompası’nı annelerin konforlu ve güvenilir bir emzirme dönemi geçirmesi için tasarlamıştır.

Güvenilir bir elektrikli göğüs pompası hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız web sitemize ve sosyal medya hesaplarımıza göz atın:

https://www.weewell.com/

https://www.instagram.com/weewell_/

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir