Dalin ve Açev’den eğlenceli el yıkama kitabı

19 Ekim 2018

Annelerin 1 numaralı tercihi Dalin, erken yaştaki çocukların mutlu, sağlıklı ve öğreniyor olması için çalışan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile okul öncesi çocuklara el yıkama alışkanlığını kazandırmak amacıyla el ele verdi.Bu işbirliğinden çocuklar için “Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik” ve el yıkamayı öğreten “el yıkama şarkısı” doğdu.

Anne babaların çocuklarına eğlenerek doğru el yıkama alışkanlığını kazandırabilmeleri ve çocuklarıyla birlikte okuyarak keyifli vakit geçirebilmeleri amacıyla hayat bulan “Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik”, AÇEV’in “Okuyan Bir Gelecek” programı kapsamında çocuklarla buluşuyor. Dalin’in sevilen civciv karakterinin de kitaba katılmasıyla doğan “el yıkama şarkısı”nı söyleyen çocuklar, şarkı sözleriyle hem doğru el yıkama alışkanlıklarını öğrenecekler hem de şarkıyı bir kez söylediklerinde, bunun için gereken 30 saniyelik süreyi farkına bile varmadan doldurmuş olacaklar.

AÇEV’in “Okuyan Bir Gelecek” programı, ihtiyaç sahibi bölgelerde yaşayan 5-8 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanmış, onların dil becerilerini geliştirirken, okuma sevgisi ve alışkanlığı edindirmeyi amaçlayan, diğer yandan ebeveynlere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmak için yürütülen bir program. AÇEV’ in “Okuyan Bir Gelecek” programının kitaplarından biri olarak “Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik”, proje kapsamında düzenlenen okuma gruplarında ücretsiz olarak dağıtılacak.

“Dalin olarak AÇEV’in‘Okuyan Bir Gelecek’ programına destek olmaktan dolayı çok mutluyuz” diyen Dalin Pazarlama Direktörü Sibel Çağlar şöyle devam ediyor: “Bundan yaklaşık bir yıl önce, Türkiye’de çocuklar eğlenerek el yıkama alışkanlığı edinseler, biz de Dalin olarak bu konuda ebeveynlerin gizli yardımcısı olsak gibi bir vizyonla yola çıktık.Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile yollarımız kesişti ve bu harika işbirliği doğdu! Okul öncesi çocuklara el yıkama alışkanlığını kazandırmak için el ele verdik. Bu işbirliğinden, çocuk kitabı “Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik” ve çocukların keyifle söyleyecekleri bir şarkı doğdu. www.dalin.com.tr ‘den de dinlenebilen bu şarkı ile çocuklar hem doğru el yıkama alışkanlıklarını öğrenecek hem de şarkıyı bir kez söyleyince el yıkama için gereken 30 saniyeyi doldurmuş olacaklar. “Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik” kitap ile anne babaların çocuklarıyla birlikte okuyarak, öğrenerek ve eğlenerek keyifli vakit geçirmelerini diliyoruz.”

AÇEV Erken Çocukluk Eğitimleri Birimi Direktörü Duygu Yaşar ise “AÇEV olarak, erken yaş grubu çocuklara ve ailelerine yönelik uyguladığımız eğitimlerde çocuğun gelişim alanlarını bir bütün olarak desteklemeye çalışıyoruz. Çünkü bu dönemde çocuklar büyük bir hızla gelişiyor; fiziksel, zihinsel ve dil gelişimleri birbirini tamamlıyor. Dalin’le işbirliğinde geliştirdiğimiz kitap serisi, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı, onların hijyen ve özbakım becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Serinin ilk kitabı olan “Eğlenceli El Yıkama Kitabı-Arkadaşım Cikcik”AÇEV’in Okuyan Bir Gelecek’ programında yapılacak tüm okuma gruplarında ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu vesileyle, Dalin’e ‘Okuyan Bir Gelecek’ programına destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Çocukların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları çok önemli. Okula başladıklarında çocuklar arasında görülen akademik başarı farklılıkları, okuma sayesinde kapanabiliyor. Evde her gün 10 dakika kitap okumak, masal anlatmak çocukların gelişiminde önemli bir fark yaratıyor” dedi.

El yıkamanın öneminin dünyanın en saygın tıp dergilerinde yayınlanan gerçekler arasında yerini aldığını, çocuklarımızı bilimsel doğrularla yetiştirmeyi hedefliyorsak el hijyeninin sağlanmasının ilk öğretmemiz gereken, en güvenilir doğrulardan olduğunu söyleyen Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül şöyle devam ediyor: “El yıkama gibi koruyuculuğu defalarca kanıtlanmış bilimsel bir doğrunun uygulanması için öncelikle sevdirmek gerekiyor. Doğru olduğunu biliyoruz ama uygulamadıktan sonra önemi yok. Uygulamak ve uygulamanın sürekliliği için sevmek gerekiyor. Bunun için de eğlenceli hale dönüştürmek önemli. Toplumun tüm kesimlerine el yıkamayı sevdirerek aşılamalıyız. Bunu yaparken, mantığını anlatarak yapmak daha kalıcı olmasını sağlar. Özellikle çocukların ellerinin yıkanmasıyla pek çok enfeksiyon hastalığı önlenir. Solunum yoluyla bulaşan nezle ve grip gibi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar, ishalle seyreden hastalıklar engellenir. Sandığımızdan çok daha fazla sayıda, hatta tüm enfeksiyon hastalıklarının engellenmesinde el yıkamak oldukça etkili hatta en etkili yöntemlerden biri. Çünkü el yıkama ile geçiş yolu kırılmış oluyor.”

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir