Çocuklara özel eğitici içerik

29 Aralık 2020

Çocuklarınızla eğitici ve öğretici içeriklerden oluşan kanallar arıyorsanız önerimize kulak verin. İki ile on iki yaş arası çocuklar için içeriklere sahip olan kanal ile ilgili sorularımızı kanalın kurucularına sorduk.

Meypom Çocuk kanalı ne zaman kuruldu? Kanalın amacını anlatabilir misiniz?
Meypom Çocuk YouTube kanalı Aralık 2019’da kuruldu. Dijitalleşen dünyada çocuklarımızın kaliteli ve eğlenceli içeriğe ulaşabilir olması her geçen gün daha da önemli oluyor. Ekibimizin tüm üyeleri sadece içerik üreticiler olarak değil, birer anne, baba, teyze, dayı olarak işin başına geçti. Alınan ilk karar, üretilen içeriğin mutlaka ama mutlaka çocuklara faydalı ve öğretici içerikler olması gerektiğiydi. Elbette eğlence de katarak, kitaplardan uzaklaşan çocuklarımızın zamanlarını öğretici içeriklerle doldurmak istedik.

İçerikleriniz neler? Nasıl hazırlanıyor? Hangi yaş grubuna hitap ediyor?
Kanalımızda çocuklarımıza vücudumuzu tanıtan, çocukların yakalanma ihtimali yüksek olan 13 farklı hastalığı, her bölümde bir hastalığı ele alarak, bunlardan korunma yöntemlerini ve tedavi yöntemlerini anlatan, oldukça sürükleyici ve öğretici bir animasyon çizgi film olan “Bitmeyen Savaş” ve İngilizce altyazı ile yayına aldığımız “Brave Soldiers” en çok beğenilen serilerden biri. Doktor ve psikolog desteğiyle hazırladığımız bu dizi ebeveynlerden çok olumlu tepkiler alıyor. Bugüne kadar 6 milyonu aşan izlenme oranları aldık. Mey ile Pom tekerlemeli şarkılar söyleyerek, çocuklara hem şarkı söylemeyi hem dans etmeyi hem de tekerlemelerimizi öğreten sevimli animasyon karakterlerimiz.  Bu seride bazı harfleri söyleyemeyen, konuşurken tutukluk yapan ve akıcı konuşamayan çocuklarımız için eğitici bir şarkılar serisi. “Tekerlemeli Şarkılar” albümü tüm dijital platformlarda yayında, animasyon kliplerini, çocuklar kanalımızdan izleyebilir. Ayrıca son dönemde çocuklara virüslere karşı korunma kurallarını anlatan ve içinde eğlenceli bir şarkı olan “Mey ile Pom Virüslere Karşı” ve İngilizce altyazılı versiyonuyla “Mey And Pom Against Viruses” da kanalımızda yayında. Kukla karakterimiz Nünü, hayvanlarla ilgili ip uçları vererek mini yarışmalar düzenliyor. Ekran başında çocuklar bir araya gelerek ilk bilenin kazanacağı oyunlar oynuyor.  Suzi ve Bozi köpekleri Dombi ve kedileri Mırmır ile birlikte etraflarına bakarak renk bulmaca oynuyorlar. Böylece çocuklara hem renkleri öğretiyoruz hem de kendi evlerinde oynayabilecekleri yeni bir oyun ile tanıştırıyoruz. “Sakla Tasarla” eğitimci Yasemin Çay ve oğlu Demir, evde olan malzemeleri geri dönüşüme kazandırarak yeniden kullanabileceğimiz eşyalar üretiyorlar. Bu proje de, özellikle pandemi döneminde ailelerin çocukları ile birlikte yapabilecekleri keyifli etkinliklerden biri haline geldi.  “Demir’le Eğlenceli Deneyler” ise, bir bilim-eğlence projesi. Öğrenmenin en etkili yolu, deneyimlemek. Çocuklar, anlaşılması zor olan fizik kanunlarını, kimyasal tepkimeleri, doğanın işleyişini yalnızca kitaplarda, resimlerde değil, bizzat denediğinde hem daha kolay anlıyor hem de daha kalıcı bilgiye sahip oluyor. Çocukların ebeveynlerinden yardım alarak yapabilecekleri deneyler aracılığıyla, çocukları bilimin sihirli dünyası ile tanıştırıyoruz. İçeriklerimiz pedagog denetiminde, henüz proje aşamasında yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Yine tüm süreç onlar tarafından titizlikle inceleniyor. Her içeriğin hitap ettiği bir yaş grubu elbette var ancak kanalın hedef kitlesi 2- 12 yaş olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak, şarkılarımız için iki yeni solistimiz daha aramıza katıldı; Duru ve Kaan. Farklı temalardaki şarkılarıyla çocuklarla buluşmaya devam edecek Duru & Kaan, aynı sınıfta okuyor ve aynı sokakta oturuyor. Bu yeni ikiliden Kaan bateri çalıyor, Duru dansla ilgileniyor ve her ikisi de atletizm öğrencisi. Duru & Kaan’ın ilk şarkısı “Hoş Gel Yeni Yıl” tüm dijital platformlarda, klibi ise kanalımızda izlenebilir.

Pandemi sürecinde online eğitimin de devam etmesiyle, ebeveynler çocuklar için evde etkinliklere daha da önem vermeye başladı. Meypom Çocuk içeriklerinizde evde etkinlik videoları da yer alıyor. Anlatır mısınız bize?
Yasemin Çay ve oğlu Demir’in hazırladığı iki farklı proje var şu anda Meypom Çocuk YouTube kanalında… İkilinin yeni projeleri ise yolda… Bu projelerin hareket noktası ise; öğrenmenin en etkili yolu, eğlenmek ve deneyimlemek. “Sakla Tasarla” da Yasemin ve Demir evde sakladıkları malzemelerle kullanışlı ve eğlenceli tasarımlar yapıyor. Her bölümde farklı bir tasarım yapan anne-oğul, dışarıdan bakıldığında sıradan gelen boya, kâğıt, makas, yapıştırıcı gibi malzemeleri, çocukların gelişimini destekleyen yardımcıları olarak kullanıyor. “Sakla Tasarla”, çocukların bilişsel, sosyal, duygusal ve dil gelişimlerine hitap ediyor. Çocuklar, evde ebeveyni, okulda öğretmen ve arkadaşlarıyla etkinlikler yaparken, büyük ve küçük kaslarını kullanmayı, kavramları, duyu organları ve kasları arasındaki koordinasyonu kurmayı, soru sormayı, iş birliği yapmayı, sorun çözmeyi ve kendini ifade etmeyi öğreniyor. Bir diğer proje ise “Demir’le Eğlenceli Deneyler” adını taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere Demir ve Yasemin Çay, bilimi eğlenceyle birleştirip çocuklara ulaştırıyor. Çocuklar, anlaşılması zor olan fizik kanunlarını, kimyasal tepkimeleri, doğanın işleyişini yalnızca kitaplarda, resimlerde değil, bizzat denediğinde hem daha kolay anlıyor hem de daha kalıcı bilgiye sahip oluyor.

Ebeveynler ve çocuklar nereden izleyebilir ve takip edebilir?
Tüm videolarımız YouTube kanalımızda yayında: https://www.youtube.com/meypomcocuk
Ayrıca bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilir, en yeni içeriklerden anında haberdar olabilirler.

nümüzdeki projeleriniz neler?
Demir ve Yasemin Çay bu defa mutfağa girecekler ve anne oğul mutfakta çocukların yapmakta zorlanmayacakları çok eğlenceli pastalar yemekler hazırlayacaklar. Şu an çekim aşamasında. Çok yakında sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Bir diğer proje ise Mevlana ve onun felsefesini çocuklara öğretmeyi amaçlayan bir bilim kurgu-animasyon-çizgi film projesi. Bu proje için çok heyecanlıyız. Çocukların çok seveceğini düşünüyoruz. Yine Mey ile Pom farklı konularda şarkı söylemeye ve dans etmeye devam edecek. Şarkılarla çocuklara anlatabilecek öğretilebilecek çok şey var.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir