Arı Kız Okula Gidiyor

6 Ağustos 2022

Çocuklarda Cerebral Palsy farkındalığı yaratmaya yönelik hazırlanan “Arı Kız Okula Gidiyor” yayınlandı! Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin çocuklarda farkındalığı yaratmaya yönelik olarak hazırladığı ilk çocuk kitabı “Arı Kız Okula Gidiyor” yayınlandı. Cerebral Palsy’li bir çocuğun okula başlama serüveni ve başına gelen maceraları konu alan kitap çocuklara umut aşılamayı hedefliyor.

Cerebral Palsy Türkiye Yayınlarının çocuk kitapları “Arı Kız Okula Gidiyor” Boyut Yayıncılık tarafından yayınlandı. Arı Kız Okula Gidiyor kitabında, okula başlama heyecanı yaşayan Arı Kız’ın heyecanına ortak olmanın yanı sıra arkadaşlık ilişkileri, sosyal hayatta karşılaştığı güçlükler ve onun üstesinden nasıl geldiği gözler önüne seriyor. Cerebral Palsy’li çocuklara yönelik hazırlanan kitap, her çocuğa umut aşılıyor.

Aynı anda raflarda yerini alacak olan bir diğer kitap “Harflerle Cerebral Palsy” ise Cerebral Palsy’li bir kişinin günlük hayatına ilişkin bilgileri alfabenin harfleri üzerinden içeriyor. Cerebral Palsy’li çocukların dünyasında yeni pencereler açacak olan bu iki kitap, www.boyutstore.com, www.hayalleredokun.com’da ve tüm seçkin kitapevlerinde ve internet sitelerinde yerini aldı. Kitapların geliri Cerebral Palsy’li çocukların eğitimine ve rehabilitasyon hizmetine dönüşecek.

“Arı Kız Okula Gidiyor” kitabın ilk basımı Eylül 2021’de Avrupa Birliğinin desteklediği Sivil Toplum Diyaloğu V Hibe Programı tarafından fonlanan BENvob – Ben Varsam Okulum Bütün projemiz kapsamında gerçekleştirilerek, 1000 adet basılmıştı. Vakıftan hizmet alan kaynaştırma öğrencilerine dağıtılan kitap İstanbul’da devlet okullarında çalışan ve sınıfında kaynaştırma öğrencisi olan ilkokul öğretmenlerine ulaştırılmıştı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir