‘Anneliğe Dair Her Şey’, mammashow’da!

3 Ocak 2019

‘Anneliğe Dair Her Şey’ mottosuyla 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da ‘düzenlenecek mammashow, anne ve anne adaylarının hayatlarını kolaylaştıracak onlarca eğitici etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Anneler, babalar bebekleri ve çocukları için hep en iyisini, en güzelini yapmak, kullanmak, giydirmek, yedirmek, içirmek ister.  Günümüzün anne ve babaları da dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere kolaylıkla uyum sağlamaları, yeniliklere açık olmaları ile öne çıkan 20 ve 30’ların ortasındaki Y kuşağından geliyor. Z kuşağının ardından gelen Alfa Kuşağı’nın ebeveynleri, bebek-çocuk sektörüne dair en son gelişmeleri, ürünleri, yenilikleri ve modayı yakından takip ediyor, sosyal medyadan paylaşmayı da ihmal etmiyor.

Türkiye’de anne ve baba adayları ile 0-3 yaş grubu çocuklara odaklanan tek ve çok özel bir etkinlik: mammashow…

Hamileler ve aileler, birbirinden değerli 28 uzman konuşmacı tarafından, Türkiyede ilk defa düzenlenecek 21 başlık altında hazırlanan eğitim seminerlerine katılacak, kendileri ve bebekleri için ihtiyaç duyacakları, bebek bakım odasından, aktivite alanına kadar her türlü detayı en ince noktasına kadar düşünülen özel alanlardan faydalanacak, Z kuşağının ardından gelen Alfa Kuşağı ebeveynleri olarak, kendileri gibi anne-bebek-çocuk sektörüne dair en son gelişmeleri, ürünleri, yenilikleri ve modayı yakından takip edip, sosyal medyadan paylaşan potansiyel arkadaşlarıyla tanışıp, network kuracaklar ve en sevdikleri çocuk kitabı ve ebeveyn gelişim kitabı yazarlarıyla imza günlerinde buluşup, kitaplarını imzalatacaklar ve sektörün en önemli markalarından uygun fiyatlarla alışveriş yapacaklar.

mammashow, annelerin ve bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını düşündü…

mammashow’un CBME Türkiye ile eş zamanlı olarak 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Hall 1’de düzenleneceğini belirten mammashow ve CBME Türkiye Pazarlama Müdürü Aslı Altınok Erdal, “mammashow’da 4 gün süresince anne ve anne adaylarımızın ihtiyaç duyacakları bilgilerin uzman konuşmacılar tarafından aktarıldığı eğitim ve seminerlerimiz ile ailelerin bebekleri ve çocukları ile birlikte katılabilecekleri eğlenceli aktiviteler organize ettik. mammashow alanında annelerimizin çocukları için ihtiyaç duyacağı bebek bakım odasından Aptamil Çocuk Devam Sütleri sponsorluğunda hazırlanan beslenme alanına, aktivite alanından, yazar imza alanına kadar her türlü detayı en ince noktasına kadar düşündük. Bu yıl 4 bin anne ve anne adayını ağırlamayı bekliyoruz” dedi.

mammashow’da sosyal sorumluluk…

Geçen yıl UNICEF ile olan iş birliğinden sonra bu yılda etkinliğin destekçisi BAGİDER- Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendeciler Derneği ile çok değerli bir sosyal sorumluluk projesinin duyurusu gerçekleşecek. Derneğin projelerinden birisi olan #yarınlarımızolsun işbirliğinde, ve Hassas Anne Ece Kumkale moderatörlüğünde ,Türkiye’de ilk kez düzenlenecek, bebek ve çocuklarda oto koltuğu kullanma bilincini aşılamak için düzenlenecek panelde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’nden Uzman Mehmet Candan; Türkiye’de trafik kurallarına uyma, denetimlerin ülkemizdeki durumu, BAGİDER Bebek Oto Koltuğu Çalışma Grubu üyelerinden, Bebek Yaşam Ürünleri Genel Müdürü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Öğretim Görevlisi PhD. Dr. Kasım Yiğit, her yıl ülkemizde doğan bebek sayısı, buna karşılık oto koltuğu kullanım oranı hakkında bilimsel verileri, bu konuda derin araştırmaları bulunan oyuncu/influencer Akasya Asıltürkmen kişisel deneyimlerini paylaşacak ve Çocuk Gelişimi ve Özel Eğitim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt; “Neden çoğu çocuk koltuğa bağlanmayı sevmez? Haydi, çocukla empatik bir yaklaşım yapalım, çocuğun koltukta kalabilmesini sağlamanın yaşa göre değişen ipuçları, çocuğun ilgisine, yaşına uygun yolculuk etkinliklerini” de içeren güvenli ve keyifli bir yolculuk ile ilgili bir sunum gerçekleştirecek.

mammashow, annelerin hayatlarını kolaylaştıracak onlarca oturuma ev sahipliği yapacak.

Yazar, Influencer Merve Öztürk (Melinasmom), Uzman Klinik Psikolog Ayça Köroğlu ile birlikte “Ebeveynlikte Başa Çıkması Zor Durumlar” isimli panelde bir araya gelecek. ISAR CAP Danışman Astrolog Özlem Zeynep Adakan “Anneler ve Çocukları için Astroloji” başlıklı oturumda, şanslı 3 annenin haritasına bakacak. KindyROO Türkiye Marka Direktörü Zeynep Güney İbrişim 0-3 Yaş: Geleceğin Habercisi başlıklı konuşmada yıllardır süren tecrübelerini aktaracak.

Türkiye’nin 1 numaralı Duyu Bütünleme Uzmanı & Fizyoterapist Ebru Sidar, Londra’dan mammashow etkinliği için özel olarak gelip, Türkiye’de ilk defa “0-3 Yaş Bebeklerde Duyu Bütünleme ile Gelişim” hakkında bilgiler verecek. Anne-bebek influencer dünyasının en eski ve üretken isimlerinden Hassas Anne Ece Kumkale, 2017 yılında çıkarttığı kitabında yer verdiği ve ilginç annelik hikayeleri olan 16 anne içinden seçtikleriyle birlikte “Anne Hikayeleri Sohbeti” gerçekleştirecek. Yaklaşık 20 yıldır sağlıkçı olan ve Türkiye’nin en tecrübeli hemşirelerinden “Bebeimgeliyor Akademi” kurucusu,”Esra ile BLW Tarifleri” ve “Emziren anneler Soruyor” isimli kitapların yazarı Esra Ertuğrul, uzmanlık alanı olan konulardan “Bebeğin İlk Yılında Emzirme, Ek Gıdaya Geçiş ve Beslenme” ile “Bebeklerde ve Çocuklarda İlkyardım” hakkında merak edilen soruları yanıtlayacak. Çocuk Gelişimi ve Özel Eğitim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt ise; “Egosantrik Dönem ve 0-3 Yaş Çocuğunu Anlamak” başlıklı oturumunun içeriğini, öncesinde sosyal medyadan alacağımız sorularla oluşturacak.

Son yıllarda yoğun ilgi çeken “güvenli bağlanma” ve Doğal Ebeveynlik/Attachment Parenting konularında, Aptamil Çocuk Devam Sütleri Sponsorluğunda Türkiye’de ilk defa bir panel gerçekleştirilecek. API Türkiye Platformu Kurucusu Dr. Aslıhan Onaran (PhD) moderatörlüğünde 4 farklı konuşmacı ile bir söyleşi sunulacak. Bağlanma, Mindful Ebeveynlik, Attachment Parenting, Emzirme ve Bebekler ile İletişim konularındaki bu renkli söyleşi, Aslıhan Onaran’ın giriş konuşması ile başlayacak. Ardından, Uzman Psikolog Gülay Karaman, “Anne-Bebek Bağlanması” Emzirme Danışmanı Melody De Visscher Büyükkaraca “Emzirmeyi Şefkatle Sonlandırmak”, Anne-bebek yogası ve meditasyon eğitmeni Ayşegül Denktaş “Ebeveyn-bebek iletişiminde farkındalık: İçsesini duymak” başlıklı konuşmalar yapacak. Doula ve Doğuma Hazırlık Eğitmeni Esra Erkut Demiröz ise hamilelere özel “Rahat ve Kolay Doğum Mümkün Mü?” adlı interaktif bir sohbet gerçekleştirecek.

Yine Türkiye’de ilk defa düzenlenecek “Hamileler ve Yeni Annelerde Sadeleşme” Türkiye’nin en eski “Minimalizm” yazarlarından turkisiminimalizm.com kurucusu Hale Acun Aydın tarafından modere edilecek. Konuklar ise yine dijital dünyada en çok takip edilen ve minimalizm akımını domine eden: Çevre Mühendisi, sadebiryasam.com kurucusu Gözde Altunbaş, Y. Mimar, @yesil.mimar Ferhan Hasmaden ve “Beginner Minimalist” Bilge Sağay. 14 yıldır anne bebek ve çocuk sektöründe olan ve son 5 yılında Bebek Alışveriş Koçluğu ile bebek bekleyen ailelere kendi yaşam şekillerine uygun doğru ve sağlıklı ürünleri seçmeleri için destek olan Babies&Shop Gizem Kösoğlu Yılmaz Anne ve babaları adaylarını en çok mutlu eden ama ‘acaba bebeğim için en doğru ürünleri seçtim mi ya da eksik bir şey kaldı mı’ soruları ile bir o kadar da endişelendiren konulardan biri “Yenidoğan Bebek Alışverişi” hakkında ailelere ipuçları verecek.

Mammashow’a katıldığında hamileliği 8’nci ayına ulaşacak olan Joimove Turkiye temsilcisi, koreograf ve dans eğitmeni Nur Niyaz Bildik anne adaylarına hamilelikleri süresince ve sonrasında yapabilecekleri egzersizleri ve nefes çalışmalarını anlatacak. Clauwi Babywearing Danışmanı Zehra Dörter “Hamile Göbeği Bağlama ve Bebek Giyme” üzerine uygulamalı bir workshop yapacak. Hamile göbeği bağlama hem pelvik taban dahil pek çok ağrıyı rahatlatıyor hem de kolay doğumu destekliyor. Anne, hamilelikte aldığı dokuma wrap ile doğum sonrası bebeğini giyebiliyor. Hamilelikte karnın büyümesi ile birlikte sırt karın kasları ve leğen kemiğine binen yük hamileliğin özellikle son haftalarında oldukça ciddi şikayetlere neden oluyor. Hamile göbeğini bağlama yöntemi ile göbeği taşımayı kolaylaştırıp olası şikayetleri hafifletmek mümkün. 22 yıllık Hemşire ve İlk Yardım Eğitmeni Aslı Cebeci Ulusoy Ek Gıdaya Mutlu Geçiş & BLW & Çocuklarda İlkyardım konulu semineriyle ebeveynlerin korkulu rüyası haline gelen bebek beslenmesi ve yenidoğanda ilkyardım konularında pratikte uygulanabilecek ve anlaşılır bilgiler verecek.

 

2015 senesinden bu yana; kendi Uyusun ki Büyüsün markası ile hamilelerde ve bebeklerde Uyku Danışmanlığı yapan Asu Ulutürk Yavuz; uyku neden değerlidir, uyku konusunda aile yaklaşımı nasıl olmalı, uyku düzeni kurmak konusunda neler yapılabilir, Bebeklerde Uyku Rutini Yaratma gibi konularda bilgi paylaşacak ve sorularınızı cevaplayacak. Sosyal medyada çok aktif olan Uzman Psikolog Elif Saygın ve Uzman Klinik Psikolog Burcu Gencer, Çocuğunuza Saygı Göstermenin Önemi başlığı altında  soru-cevap şeklinde dinleyicilerin katılımcıyla inter-aktif bir sunum gerçekleştirecekler Çocuk Kitapları Yazarı, Drama Uzmanı, Masal Anlatıcısı ve Çocuk Yogası Eğitmeni – Masal Yoga’nın Yaratıcısı Hafize Çınar Güner İle “Bebekler de Kitap Sever!” söyleşisi. Bebeğimize ne zaman kitap okumaya başlayacağız? Hangi kitapları okuyacağız? Okuyacağımız bu kitapları biz mi, o mu seçecek? Okuma edimini ne şekilde yapacağız, ona nasıl kitap okuyacağız? Hafize Çınar Güner, hem bir yazar hem de bir anne olarak yaklaşık 20 yıldır çocuklarla çalışmanın deneyimlerini ve birikimini çocuk edebiyatı penceresinden aktarıyor.

 

En ünlü çocuk kitabı ve ebeveyn gelişim kitabı yazarlarlarıyla buluşun!

 

Akasya Asıltürkmen İnkılâp Kitabevi’nden çıkan “İstilacı Hansel ve Gretel”, “Bitli Rapunzel” ve “Koca Ayakli Sindirella” kitaplarını 10 Ocak Perşembe 12.00-13.00 arası takipçileri için Yazar İmza Alanı’nda imzalayacak. Merve Öztürk Destek Yayınları’ndan çıkan “Dostum Tedi ve Ben” ve “Yeni Bir Ben” kitaplarını 12 Ocan Cumartesi saat 13.00-14.00 arasında imzalayacak. Yazar İmza Alanı’nda 4 gün boyunca kitaplarını imzalayacak olan diğer yazar ve kitapları ise; Esra Ertuğrul – “Emziren Anneler Soruyor”/ Net Yayınevi, Demet Kılıç – “Hitit Kraliçesi Puduhepa”, Hafize Çınar Güner “İda ve Mila Kuş Gibi – İda ve Mila Zürafan Ne Sever? İda ve Mila Ressam Kedi Üzüm” – Ayrıntı Yayınları ve “Park Canavarı – Aslan’ın Doğum Günü – Ayı Masalı”. Başak Sönmez Mutlu Fil Yayınevi’nden yayınlanan “Kayan Yıldızını Bekleyen Küçük Yıldız” kitabını imzalamadan önce kitap okuma ve dans etkinliği gerçekleştirecek.

mammashow’da eğlence de var…

 

Türkiye’de ilk defa, Aslı Kocaeli nam-I diğer @annenin.icsesi ile ortak bir projeyle, fuar alanı içerisinde annelerin gezip, incelerken güzel vakit geçireceği, yıllardır biriktirdiği en çok paylaşılan capslerinden oluşan bir “Annenin Caps Sergisi” yer alacak. Bu sıra dışı sergi alanında eserlerin karşısına geçip düşünmek yok, bol bol kahkaha atmak ve “diğer anneler de böyleymiş, yalnız değilmişim” demek var! “Annenin Caps Sergisi”ni gezerek her bir capsi kartpostal boyutunca alabilecek ve capslerin sahibi Aslı Kocaeli ile tanışabileceksiniz. Annelerin dilerlerse eğlenceli fotoğraflar çekmesine ve sosyal medyada paylaşmasında imkan sağlayacak giyilebilen maketler bulunacak. O zaman “Annelerin gülmeye de ihtiyacı vardır. Haydi biraz da kafa dağıtmak için bu sergiyi gezmeye!

Biletler biletix.com’da ve kapıda satılıyor…

 

mammashow’a katılmak için biletix.com üzerinen bir gün ya da 4 günlük kombine bilet satın alınabilir.  Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’ne çok kolay ve pratik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaalanı-Metro bağlantısını kullanarak Metro, Marmaray ve Metrobüs’ü kullanarak doğrudan ‘Dünya Ticaret Merkezi – İstanbul Fuar Merkezi’ istasyonuna ulaşabiliyorsunuz. Özel araçları ile gelmeyi tercih edenler için ücretsiz otopark mevcut. Toplu taşımayı tercih edenler, Dünya Ticaret Merkezi – İstanbul Fuar Merkezi istasyonundan mammashow alanına yapılacak düzenli shuttle servislerinden yararlanabilirler. 1 günlük bilet ücreti 10 TL, 4 günlük kombine bilet ücreti ise 30 TL ve kapıdan da bilet satın alınabiliyor. Aptamil Çocuk Devam Sütleri’nin beslenme alanı ve oturum sponsoru, Karnaval ve BabyJoy’un radyo sponsoru, “Modern Annenin Başucu Rehberi” Baby&You Dergisi ve cocuklanereye.com’un medya sponsoru, www.kadikoyanneleri.com’un topluluk partneri olduğu ve ‘Anneliğe Dair Her Şey’ mottosuyla 9-10-11-12 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da düzenlenen mammashow’a tüm anne adayları ve 0-3 yaş bebek aileleri davetlidir! Ayrıntılı bilgi için:

Web Site:        www.mammashow.com
Instagram:      https://www.instagram.com/mammashowtr/

Facebook:       www.facebook.com/mammashowtr
Twitter:           https://twitter.com/mammashowtr
Youtube:         https://www.youtube.com/channel/UCsmxj_5sfgwFUJ_LJTVTZnA

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir