Evimizi nasıl güvenli hale getirebiliriz?

10 Ağustos 2017

Çocuk Market katkılarıyla–

Eviniz yeterince güvenli mi?

“Aaaa tabi canım, depreme karşı en dayanıklı yerden tuttuk. Her türlü afete karşı sigortalıyız. Akıllı ev sistemimiz sayesinde uzaktan her şeyi açıp kapatabiliyoruz.” mu dediniz? O zaman henüz evde bir çocuk yok ama siz bu yazıyı okuduğunuza göre muhtemelen gelmek üzere süresinin dolmasını bekliyor. Sağlıkla büyümesi için de yapılacaklar listesi bir hayli uzun. Önceleri sizi ilgilendiren sadece beslenme, örtünme, uyuma ve hijyen döngüsüyken büyüdükçe sarmal biraz daha genişleyecek. Bizden söylemesi.

Bebekler çok hızlı büyüyüp siz anlamadan hareket alanlarını genişletirler. (Tıpkı 9 ay karnınızda olduğu gibi.) Büyüdükçe meraklanır, meraklandıkça hızlanır, hızlandıkça da kazaya sebebiyet verme oranları artar. “E aynı şey bizim için de geçerli değil mi? Geçen gün misafir gelecek diye acele ederken mutfakta elini kesip, saçlarını da ocakta tutuşturmadın mı? O sen değilsen bizden değilsinJ “ Neyse çocuklara geri dönelim. Ne dedik meraklılar!!!!

Evde meraklı bebek var! Peki ne yapmalıyız?

“Aaaa burda bir delik varmış dur bakiim neymiş” diye düşündüğü sırada elini çoktan prize sokmuş ve elektrik akımına maruz kalmış olabilir. Bu tür durumlar için siz isterseniz bir ilk yardım eğitimi almayı düşünün. Ya da daha kolayı o prizlere takılan minicik kapaklar var onlardan alın ve açık kalan tüm akım alanlarını kapatın gitsin. Ohh rahatlık… Çocuk Market’in bebek güvenlik ürünleri sayfasından satın alın hemen evinize gelsin.

Priz Koruyucu aldık bitti mi? Tabi ki hayır. Yeni başlıyoruz.

Evin her yeri kapı, pencere, dolap dolu değil mi? Emekleyen bir bebek için hazine var onların içinde. Babanın çalışma odası nasıl bir cennet! Ama o da ne bir şey var açılıp kapanıyor? Dur yapma demeye kalmaz o parmaklar sıkışıverir arasına. Evde onca oyuncak var ama yok illa büyüklerin yaptıklarını yapacaklar. E zamanında çok parmağı sıkışan biri neyse ki bunun da çözümünü bulmuş da basit süngercikler üretmiş hem de her şekli var artık. Alıyoruz onlardan takıyoruz kapılara. Tamaaamm bu da bitti.

Camları açayım, balkonda biraz keyif yapayım devri bitti!

Merak kediyi öldürür demişler ama onlar 9 canlı bizim daha hassas olmamız lazım bu durumda. Kaçıncı katta oturduğunuzun bir önemi yok, o pencereler 10cm’den fazla açılmamalı. Uyku saatlerinde evi havalandırmak için açabilirsiniz tabi ki ama bebeğinizin merakını cezbedici kuşlar camın önündeyken aman diyelim. Tabi en sevdiğiniz vazoyu aşağı atması da olası bir ihtimal. “O yüzden evdeki eşyaları kaldırmak yerine onunla konuşup her şeyin bir yeri olduğunu anlamasını sağlamanız en doğrusu olur böylece gittiğiniz her yerde de rahat edersiniz”.  Camların da çok basit kilitleri var. hatta eğer büyük çocuğunuz varsa ve okullarındaki camlar tamamen açılabiliyorsa okulu bu kilitlerden almaya ikna edin. Siz her zaman yavrunuzu koruyamazsınız uzağınızdayken güvende olması da çok önemli.

En kötülerine geliyoruz. Aklıma gelen başıma gelir dememek için, ya titizlikten ödün verip eve deterjan, çamaşır suyu vb. ürünleri almayın ya da bunları hem yüksek dolaplara koyun hem de mutlaka dolap kilidi kullanın. O renkli ambalajlar bebeğinize çok sevimli görünebilir. Ayrıca artık doğal içerikli ürünlere geçmenin vaktidir. Doğal diye tehlikeli olmadığını düşünmeyin lütfen. Çocuk ölümlerinin büyük çoğunluğunu zehirlenme vakalarının oluşturduğunu da aklınızda bulundurun.

 

Bizim evde merdiven var!

Eskiler çok zorlanmıştır herhalde çocuk büyütürken ama bizim zamanımız öyle mi? Onun da çaresi çok basit,  merdivenlerin başına ve sonuna her ölçüye uygulanabilen kapılar yaptılar. Tıkla gelsin kur gitsin.

Evet biraz kaderci bir toplumda yaşadığımız doğru. “Annelerimiz biz sizi böyle mi büyüttük!” diye fazla korumacı davrandığımızı da söylüyor olabilirler. Ama artık imkanlarımız çok daha fazla. Önlemimizi alıp evimizde güvenle oturmak hakkımız. Yazıda bahsettiğimiz ve daha pek çok işlevsel güvenlik ürününü adresinde bulabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir