- HIV enfeksiyonu ile AIDS arasındaki fark nedir?
- Aşılar zatürreden koruyor
- Miyomlar neden olur?
- Pasta üzerinde çocuklarımızı bekleyen tehlike: Maytap
- Prematüre bebekler hakkında merak edilenler
- Mastit nedir?
- Morlukları hastalığın habercisi mi?
- Doğurganlığın korunmasındaki etkili yöntemler
- Erken doğan bebekler risk altında mı?
- Grip mi, alerji mi?
Lohusalık döneminde dikkat edilmesi gerekenler

–Ali Ünyazıcı Lohusa Şerbeti’nin Katkılarıyla-
Her annelik, içinde kendi serüvenini barındırıyor. Kimi zaman zorlu yolları aşmak, kimi zaman okyanuslara ulaşmak ama her ne koşulda olursa olsun daima inancı yitirmemek ve bu güzel günlerin tadını çıkarmak… Güzel günlerin tadını çıkarmak için etkileyici bir dönem lohusa dönemi; anneliğin tam anlamıyla hissedildiği, hani o hep bahsedilen ‘bebek kokusu’nun tüm hücrelerinize yayıldığı o unutulmaz dönem. Bu dönem biraz hassas mıyız sanki? Olur öyle, lohusa döneminin şanındandır o. Peki lohusa döneminde dikkat edilmesi gerekenler neler? Sizin için araştırdık. İsterseniz yazımızı okumaya başlamadan önce tatlı içelim tatlı konuşalım. Ali Ünyazıcı BAHARAT’ın boyar madde ve koruyucu madde içermeyen nefis lohusa şerbetinden bir yudum almaya ne dersiniz? Bitkilerin doğal gücünden gelen sıhhatle, bebeklerinize gerçek besin kaynağı olan anne sütünü daha uzun süre vermeyi amaçlayan geleneksel içecekten daha güzeli ne olabilir? Günümüz teknolojisi kullanılarak hayat bulan lohusa şerbeti, pratik ambalajıyla gününüze tat katacak. Gelelim konumuza, lohusalık döneminde dikkat edilmesi gerekenler…
Lohusalık döneminde enfeksiyona dikkat!
Lohusalık dönemi, bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu bir dönem; enfeksiyonlara açık olmanızın yanı sıra hormonların da değişim gösterdiği bir geçiş dönemi. Bu nedenle doğum ardından özellikle ilk 48 saat, mutlaka tıbbı kontrol altında olmakta yarar var. Lohusa döneminde anneyi bekleyen sıkıntılardan biri kanama. Kanamanın en sık görüldüğü ilk 48 saatlik süreçte daima gözetim altında olmak anne ve bebek sağlığı için çok önemli hatta doğumdan sonra ilk dikkat edilmesi gerekenlerden belki de…
Lohusa, nasıl beslenmeli?
Lohusalık döneminde beslenmenin önemi tartışılamaz zaten. Peki lohusa anne nasıl beslenmeli? Uzmanlara göre bol su içmek ilk şart. Protein, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek hem anne hem bebek sağlığı için önemli. Günde 4-5 öğün sebze tüketilmesi önerilirken bu dönemde lohusa şikayetlerinden biri de kabızlık olabilir. Bunu önlemek için özellikle baharatlı, tuzlu ve katkı maddesi içeren gıdalardan uzak durmakta yarar var. Lohusa döneminde gaz sorunu da önemli sorunlardan biri. Bunu önlemek için lifli gıdaları pişirerek tüketebilirsiniz. Doğum sonrası gazı önlemenin yollarından biri de gıdaların iyi çiğnenmesi ve yavaş yenmesi. Kepekli yiyecekler gaz sorununu yükseltiyor olabilir, onu da belirtmeden geçmeyelim.
Süt arttırmak hayal değil!
Lohusalık döneminde iki katına çıkan panik ve telaş hali sizi ümitsizliğe sürüklemesin. Sütünüzle bebeğinizin doymadığını düşünüyor ve daha fazlasını vermek istiyorsanız, eski Türk geleneklerine başvurmayı hiç düşünmediniz mi? Ne varsa eskilerde var demişler; lohusa şerbeti süt arttırıcı özelliğiyle hamilelerin yanından ayırmak istemediği bir içecek. Yavrusu için en iyisini düşünenlere tavsiyemiz Ali Ünyazıcı Lohusa Şerbetleri çünkü içinde gıda boyası ve koruyu madde bulunmuyor. Oysa ki hastanelerde ikram edilen şerbetler öyle değil. Peki bu lezzetli ve sağlıklı şerbetleri nereden bulabilirsiniz? E-bebek gibi bebek mağazalarında ve seçkin aktarlardan rahatlıkla satın alabilirsiniz. Ayrıca, yeni doğum yapmış arkadaşınıza hediye ederek onu hastanelerde bulunan boyar madde ve koruyucu madde içeren şerbetlerden kurtarmış olursunuz. Her şey miniğimiz için değil mi sonuçta ?
Lohusalık döneminde diyet yapılır mı?
Yine geldi değil mi bu diyet başa! Doğumda alınan kiloları vermek, efsane olarak anneden anneye yayılmaya devam ediyor. Kimi hızlıca verirken, kiminin biraz zamana ihtiyacı oluyor. Fakat koşul ne olursa olsun şunu unutmayın ki kilo bir şekilde verilir. O kiloları ne kadar kendinize dert ederseniz, aslında bir o kadar manevi ağırlığın altında bulursunuz kendinizi. Aceleniz yok ki hem, daha uzun bir süreç var önünüzde. Gebelikte alınan kilolar ne zaman verilir sorusunun sempatik yanıtı ile devam edelim yazımıza; 4-6 ayda bu iş tamamdır. Katı diyetlere, uzun süre aç kalmalara gerek bile yok. Zaten hamilelik sonrası doğal süreçte kilo vereceksiniz. Diyet demeyelim ama sağlıklı beslenerek hem kendinize hem bebeğinize iyilik yapabilirsiniz. Bol yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durup sağlıklı ara öğünler tüketmeye dikkat ederek zaten diyet için çaba sarf etmenize bile gerek kalmayacaktır.
Yorgunluk sizi yıldırmasın!
E dokuz ay tabi, kolay değil. Vücudunuz bir mucizeye tanık olurken, ruhunuz da o mucize için en iyiyi yapmak için gayret edecektir. Bu dönemde kimi zaman düşebilir, kendinizi yorgun ve keyifsiz hissedebilirsiniz. Bu doğal bir süreç. Lohusa döneminde, hormonlarınızdaki değişiklik sizi bu duygulara itiyor olabilir. Sanmayın ki bu süreç kalıcı! Zamanla her şey yoluna girecek ve o minicik evlat sizin kocaman dünyanızın en güçlü parçası olacak. Bu sürecin tadını kaçırmak yerine, tadını çıkarın; zamanla anneliğin bu hayatta başınıza gelen en güzel şey olduğunu anlayacaksınız zaten. Güzel günler kapıyı çalıyor. “Kim o” demeden buyur edin ve en güzel şekliyle ağırlayın misafirinizi; bugün, yarın ve daima! ?
İlgili Yazılar
Son Haberler
-
HIV enfeksiyonu ile AIDS arasındaki fark nedir?
“Tedaviye erken başlamak ve düzenli olarak kullanmak, hastalığın ilerlemesini kontrol...
- Eklendi Kasım 30, 2023
- 0
-
Aşılar zatürreden koruyor
“Akciğer dokusunun iltihaplanması olan zatürre (pnömoni), başta bakteriler olmak üzere...
- Eklendi Kasım 27, 2023
- 0
-
Diz ekleminin gizli koruyucuları: Menisküsler
“Menisküsler, diz ekleminde bulunan iki C şeklinde yarım ay şeklindeki...
- Eklendi Kasım 26, 2023
- 0
-
Miyomlar neden olur?
Bedenimizin sesini dinlediğimizde, aslında bize gerçekten iyi olup olmadığımız konusunda...
- Eklendi Kasım 24, 2023
- 0
-
Pasta üzerinde çocuklarımızı bekleyen tehlike: Maytap
Çocuğunuzun doğum günü hazırlıklarına günler hatta aylar öncesinden başlayıp organizasyonun...
- Eklendi Kasım 19, 2023
- 0
-
Prematüre bebekler hakkında merak edilenler
Bir bebeğin uygun büyüme ve gelişimi için ortalama 40 haftalık...
- Eklendi Kasım 14, 2023
- 0
-
Ayasofya Tarihi Müzesi, ara tatilde ücretsiz
Ayasofya’nın 1700 yıllık tarihini en son teknolojilerin yardımıyla görsel ve...
- Eklendi Kasım 11, 2023
- 0
PARENTS TV
YAZARLAR
-
Denizde on gün
Davet Mimi’ye geldi, “biz ailece tekneyle kıyıları dolaşacağız, Mimi...
- 9 Eylül 2020
- 0
-
Bu yaz İstanbul’da
Temmuz’un ikinci yarısına kadar tezimle uğraştım. Acayip bir harala...
- 8 Ağustos 2020
- 0
-
İlk ders, ilk kazanç
Talia, neredeyse 16 yaşında. Dersleri, aktiviteleri, arkadaşları, sevdikleri, bildikleri,...
- 7 Temmuz 2020
- 0
-
Ve bir Kez Daha Dijital Medya Okur Yazarlığının Önemi
Yazan: Birsu Şentürk @nestendrestzekeriyaköy Hayat bize Dijital Medya Okur...
- 5 Mayıs 2020
- 0
0 yorum