Çocuklara yemek yemeyi sevdirmenin yolları-Yasemin Üstay Tekin

3 Ocak 2016
Önceki1 / 6Sonraki

acilis

Bırakın şu tozlanmış “nasılsa yiyecek, kaçış yok” bahanesinin arkasına saklanıp çocuklarınızı hazır ve ambalajlı gıdalarla, ya da fastfood zincirlerinden beslemeyi… Bu beslenmenin belki en kolay ve ucuz ama maalesef en sağlıksız yolu…

Evet, belki çocuğunuz sebzelerini iştahla yiyen tiplerden değil, belki de çok seçici ve bazen gerçekten ne yapacağınızı bilemiyorsunuz ve çareyi sadece sevdiği şeyleri yedirmekte buluyorsunuz. Bunu çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı zorlukları yaşıyorum.

Ama kendime şunu sık sık hatırlatıyorum: iyi, dengeli ve sağlıklı beslenme zaten bir günlük bir iş değil, bir ömürlük bir iş!“Sağlıklı beslenme yetisi” ilk önce evde edinilen bir alışkanlık ve geçerliliği bir ömrü kapsıyor. Peki, doğru bir düzen oturtmak için erken yaştan başlayarak neler yapabiliriz?

1.Sabırlı olun, uzun ve meşakkatli bir yoldasınız, defalarca sınanacaksınız.

2.Örnek olun, siz abur cubur yerken çocuğunuza sebzelerini yedirmeyi öğretemezsiniz.

3.Yemek saatinin dışında da, sağlıklı beslenmeyi teşvik eden oyunlar yaratın (Sağlıklı-Sağlıksız tablosu yapıp bunlara dergilerden örnek resimler yapıştırmak), sağlıklı yiyeceklerin olduğu boyama kitapları (artık okullarda da bu konu çok gündemde olduğundan, okul öğretmeninizden de bu konuda fikir alabilirsiniz.)

Önceki1 / 6Sonraki

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir