Çocuklar Kitapla Büyüsün 3

3 Nisan 2018

ASLANINI NASIL SAKLARSIN?

Küçük bir kız kocaman bir aslanı nasıl ve nereye saklayabilir? Şapka almak için şehre gelen aslan şehir halkından kaçmak istersen Iris’in evine saklanıyor. Küçük bir kız olan Iris de aslanla eğlenceli oyunlar oynarken onu anne ve babasından saklamak için elinden geleni yapıyor. Helen Stephens’ın yazdığı ve resimlediği serinin ikinci kitabı “Aslanını Büyükanneden Nasıl Saklarsın?” ise Iris’in eve kocaman bir giysi sandığı ile ziyarete gelen büyükanneden aslanını nasıl sakladığını anlatıyor. Büyükannenin giysi sandığının içinde ne olduğu ise ayrı bir merak konusu elbette (Altın Kitaplar)

DOMBİLİ’NİN MACERALARI

Çaya Gelen Kaplan kitabıyla tanıdığımız Judith Kerr’in bir seri olarak kaleme aldığı Dombili’nin ilk 3 kitabı “Unutkan Kedi Dombili”, “Dombili ve Tavşancık” ile “Dombili Yeni Yılı Kutluyor” Hep Kitap tarafından geçtiğimiz yıl yayımlanmıştı. Bu seride, dört kişilik Thomas ailesinin Dombili adında çok sevdikleri bir kedileri var ve bu kedi her kitapta ayrı bir macera yaşıyor. Serinin devamı olan “Dombili Karanlıkta Kalıyor”, “Dombili ve Bebek” ile “Dombili Veterinere Gidiyor” artık raflarda. Dombili Karanlıkta Kalıyor kitabında Dombili karanlıkta otururken olmadık düşüncelere dalıyor ve hayal gücü onu yaratıklarla dolu bir maceraya sürüklüyor. Dombili ve Bebek kitabı eve gelen misafir bir bebek ve Dombili’nin macerasını anlatıyor. Serinin bizim en sevdiğimiz kitabı Dombili Veterinere Gidiyor ise bahçede patisine bir diken batıyor, canı çok yandığı için veterinere gidince ise kargaşa çıkarıyor. (Hep Kitap)

PASPAL KÖPEK

Sardalya kokan, vücudu pirelerle kaplı, postu çürümüş bir halıya benzeyen bir köpek düşünün. Çöplükteki arkadaşı Şaplapla ile birlikte kendine bir sahip bulmak için yollara düşen bu saf ve sevgi dolu köpek tehlikeli sokaklarda kendine uygun, onu sevecek ve bakacak bir sahip bulabilecek mi? Serinin Paspal Köpek’ten sonra “İyi ki Doğdun Paspal Köpek” ve “Paspal Köpek Kayak Yapıyor” isimli iki kitabı daha bulunuyor. Colas Gutman’ın yazdığı ve Marc Boutavant’ın resimlediği bu serinin devamı da yakında raflarda yerini alacak. (abm yayınevi)

GÖLGE 

Daha önce Dalga isimli kitabıyla tanıdığımız Suzy Lee yine bir sessiz kitapla karşımızda; Gölge. Bu kitapta da kahramanımız aynı, küçük, hayalperest bir kız. Dalga kitabında deniz kenarında dalgalarla oynayan küçük kız bu sefer bir evin tavan arasında gölgelerle oynuyor. Önce elleriyle sonra da tavan arasındaki eşyaları kullanarak çeşitli hayvanlar yaratıyor. Çocukların hayal güçlerinin ne kadar geniş olduğunu bir kez daha gösteren bu eğlenceli kitap küçük kızın tavan arasındaki ampulün ipini çekip etrafı aydınlatmasıyla son buluyor. Bakalım siz de çocuğunuzla gölgeleri hangi hayvanlara, şekillere benzeteceksiniz. (Meav Yayıncılık)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir