Anneden Anneye – Zeynep Gözübüyük

3 Ocak 2016
Önceki3 / 3Sonraki

 

3

Bebeğim 10 aylık, tabletten bir şeyler izlemeden hiç yemek yemiyor. Kendi de yemiyor illa benim yedirmemi istiyor. Siz kızınıza nasıl kendi kendine yemeyi öğrettiniz?  

Ben Ayşe’ye ilk ek gıdaya geçtiğimiz zaman eline tutup mıncıklayabileceği ve kendi kendine yiyebileceği yiyecekler verdim. O yiyeceklerin çoğu yere gittiği ve üstüne başına bulaştığı için bir yandan da ben yedirdim. Bazen zaman kısıtı olduğunda ya da benim uykusuz ve tahammülsüz bir günüme denk geldiyse, yemek hızlı bitsin istediysem müzikli kitaplardan faydalandım. Büyüdükçe yemek yemeyi becerebildikçe daha çok sevdi ve şimdi ek bir oyuncak ya da tablete gerek duymadan yiyor.

Bebeklerin yemeği bir ihtiyaç olarak algılaması önemlidir. Biz anneler maalesef (bunu ben de iştahsız bir döneminde yaptım) yesin diye gözünün içine baktım. O zaman çok güzel kullanıyorlar bizi. Tabletin bozulduğunu ve eğer açsa yemeğini yiyebileceğini söyleyin. İtiraz ederse önünden alın. Bir öğün aç kalınca bir sonrakini alacaktır. Kurallar kesin ve net olunca inatlaşma ve ek istekler hemen düzeliyor. Ayşe’nin okulunun sahibi pedagog, yemek problemi konuşulurken bu kendisinin biz velilere önerisiydi. Ayrıca @bebeimgeliyor hesabından sevgili Esra Ertuğrul’un ek gıdaya geçiş seminerlerini de takip edebilirsiniz. İstanbul’da ve çevrimiçi olarak yapıyor.

 

Önceki3 / 3Sonraki

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir