- Bebeklerin gece beslenmesi çürük riskini artırıyor
- Sağlıklı bir bayram için altın değerinde 5 öneri
- Kalp hastalıkları yaygınlaşıyor
- Gebelikte ağrı kesici kullanımı ve otizm
- Doğum sonrası ruh sağlığında kritik rol üstleniyorlar
- Kepçe kulakta yenidoğan döneminde ameliyatsız tedavi
- Polenler yükseldi, çocuklarda şikayetler arttı, ancak…
- Yaşam tarzı değişiklikleri sperm kalitesini artırabiliyor
- Doğumdan sonra adet gecikmesi normal mi?
- Yumurta dondurmayı düşünüyorsanız…
Genç yetenek Arya Su’dan birincilik haberi
ÇEV Sanat’ın en Genç Yeteneği Arya Su Gülenç Crescendo Uluslarası Müzik Yarışması’nı kazandı. Fazıl Say’ın kendi piyanosunu hediye ettiği 9 yaşındaki Arya Su, New York’ta Carnegie Hall’de performans sergiledi.
ÇEV Sanat’ın QNB Finansbank ana sponsorluğunda sürdürdüğü ‘’Genç Yetenekler’’projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamındaki42 üstün yetenekli sanatçıdan biri olan 9 yaşındaki piyanist Arya Su Gülenç, Crescendo Uluslararası Müzik Yarışmasında jüriden tam puan aldı. Birincilik Ödülü almak için New York’a giden Arya Su’yun, Carnegie Hall’da sergilediği performans çok beğenildi.
Arya Su’yu ailesinin yanı sıra Türkiye Konsolosluğu yetkilileri de yalnız bırakmadı. “Çok mutluyum. Bu başarı benim için çok değerli. Henüz yolun başındayım. Fazıl Say’ın bana hediye ettiği kendi piyanosuyla çalışıyorum. Bana güç verdi, uğur getirdi. ÇEV Sanat’a da bana verdikleri destek için çok teşekkür ederim” dedi.
ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri, “Bu yıl, Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil’in Sanat Kurulu’muzun yaptığı seçmeler sonucunda 42 üstün yetenekli genç müzisyen Çev Sanat “Genç Yetenekler” projesine dahil edildi. Arya Su da bu çocuklarımızdan biri oldu. Proje kapsamındaki tüm çocuklarımız uluslararası birçok başarılara imza atarak bizleri gururlandırıyor.Kültür ve sanat elçilerimiz olarak ülkemizi dünyada çok daha büyük başarılarla temsil etmeye ve gururlandırmaya devam edeceklerinden hiç şüphe duymuyorum” diye konuştu.
Projenin en minik sanatçısı
ÇEV Sanat’ın Genç Yetenekler projesine bu yıl katılan ve projedeki en küçük sanatçı olan Arya Su Gülenç, 2009 yılında doğdu. Eğitimine Osman Gazi Mithat Paşa ilkokulunda devam eden Arya Su müzik eğitimine 2016 yılında Piyano Koçu Elena Çekiç’le başladı. Almanya / Stuttgart’ta 2018 Seventh International Competition “Musıc Fireworks At Baden-Wuerttemberg Yarışması’nda ve İtalya / Roma’da Grand Prize Virtuoso 14 – 20 Aralık 2017 Uluslararası piyano yarışmasında birincilik elde etti. Ayrıca daha birçok uluslararası yarışmada dereceler kazandı. Prof.Boaz Sharon, Prof.Eduards Halim ve Prof.Tamara Poddubnaya ile piyano eğitimine devam ediyor.
İlgili Yazılar
Son Haberler
-
Bebeklerin gece beslenmesi çürük riskini artırıyor
Toplumda “Biberon Çürüğü” olarak da bilinen erken çocukluk çağı çürükleri...
- Eklendi Mayıs 31, 2026
- 0
-
Sağlıklı bir bayram için altın değerinde 5 öneri
Paylaşmanın, birlikteliğin, kültürel mirasımızın en güzel anılarından biri olan bayramları...
- Eklendi Mayıs 21, 2026
- 0
-
Kalp hastalıkları yaygınlaşıyor
Ülkemizde son yıllarda çocuklarda kalp hastalıklarının görülme sıklığı hızla artıyor....
- Eklendi Mayıs 12, 2026
- 0
-
Dolgu çağı bitiyor mu?
Medikal estetik uygulamalar son yıllarda özellikle dolgu işlemleri etrafında yoğunlaşan...
- Eklendi Mayıs 1, 2026
- 0
-
Gebelikte ağrı kesici kullanımı ve otizm
Son dönemde gebelikte ağrı kesici kullanımı ile otizm arasında ilişki...
- Eklendi Nisan 26, 2026
- 0
-
Doğum sonrası ruh sağlığında kritik rol üstleniyorlar
Ebelik Bölümü’nden Doç. Dr. Ayça Demir Yıldırım, gebelik mesleğinin tarihsel...
- Eklendi Nisan 24, 2026
- 0
-
Kepçe kulakta yenidoğan döneminde ameliyatsız tedavi
Kepçe kulak, özellikle çocukluk ve gençlik döneminde dış görünümü etkileyen...
- Eklendi Nisan 16, 2026
- 0







0 yorum